Büyükşehir´den anlamlı eğitim

Ev ve Süs Hayvanı satan işletme sahipleri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin ev ve süs hayvanı satan işletme sahiplerine yönelik verdiği eğitime katılanlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Büyükşehir Belediyesi´nde düzenlenen törende hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusunda işyeri sahiplerinin aydınlatıldığı vurgulandı.

TÜRKİYE´DE İLK
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü Türkiye´de ilk kez ev ve süs hayvanı satan işletme sahiplerine yönelik bir eğitim düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube ve  Çevre Koruma İl Müdürlüğü yetkilileri tarafında verilen eğitimde işyeri sahipleri hayvan bakımı, davranışları ve hastalıkları gibi çeşitli konularda bilgilendirildi. Eğitimde ayrıca işletme sahiplerinin ev ve süs hayvanı satın alan vatandaşları hayvanlar konusunda bilgilendirmelerinin de büyük önem taşıdığı vurgulandı. İki gün süren eğitime 100´e yakın işletme sahibi katıldı. Eğitime katılanlar için dün Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Salonu´nda bir tören düzenlendi.

KATILIM YÜKSEKTİ.
Törene Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Doğa ve Milli Parklar Koruma Şube Müdürü Nevzat Algan, Hayvan Sağlık Koruma Şube Müdürü Erdinç İçgen, Kocaeli Evcil Hayvan Satıcıları ve Yetiştiricileri Dernek Başkanı Akın Ziya Ünal, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Fatma Dilber, Veteriner Halim Emin Uzuner ve evcil hayvan satıcıları katıldı.

YAPICI OLACAĞIZ
Tören öncesinde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Ev ve süs hayvanları satan işletme sahiplerinin Tarım İl Müdürlüğü´ne, İl Çevre Orman Müdürlüğü´ne ve Büyükşehir Belediyesi´ne karşı hükümlülükleri var. Büyükşehir olarak hedefimiz öncelikle yapıcı olmak. Ev ve süs hayvanlarının satış noktalarının standardını sağlamak ve işletmelerimizin taşıması gereken kriterleri belirlemek” dedi.

ESNAFIMIZ ARTIK BİLGİLİ
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz da, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusuna dikkat çekerek, eğitim sırasında işletme sahiplerini aydınlattıklarını kaydetti. Dr. Poyraz, “Hayvanlardan insanlara geçen çok çeşitli hastalıklar var. Kocaeli´nde süs hayvanı satan esnafımız artık bu konuda bilgili. Vatandaşı uyarabilecek durumda” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR
Kocaeli Evcil Hayvan Satıcıları ve Yetiştiricileri Dernek Başkanı Akın Ziya Ünal da Büyükşehir Belediyesi´nin söz konusu eğitimi için yetkililere teşekkür etti. Ünal, “Bizler de ev ve süs hayvanlarının satış yerlerinin ruhsatlandırılması, satılan hayvanların kayıt altına alınması ve bunların sürekliliğinin sağlanması konusunda destek olacağız” dedi.

Hayvan sevgisinin önemine değinen Hayvan Sağlık Koruma Şube Müdürü Erdinç İçgen ise hayvan sevgisinin özellikle çocuklara küçük yaşta verilmesi gerektiğini ifade etti. İçgen, bu sayede çocuklardaki sorumluluk duygusunun gelişeceğini belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!