Büyükşehir`den Adına Yakışır Bir Yarışma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 28 Haziran İzmit`in Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde “Yaşadığım Şehir Kocaeli” konulu bir resim yarışması düzenliyor.

13-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek yarışmada dereceye giren adaylar 28 Haziran İzmit`in Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde ödüllendirilecek.

AÇIK HAVA ATÖLYELERİNDE
Bu yıl birincisi düzenlenecek resim yarışmasında İzmit merkez ve tüm ilçelerde Açık Hava Atölyeleri kurulacak. Yarışmaya katılanlar açık havada resim yapacak. Resimsel ifade ile kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin kent belleğinde yer almasını sağlamak ve Kocaeli resimleri koleksiyonunun oluşumunda ilk adımı atmak olarak amaçlanan yarışmaya katılabilmek için gerekli tek koşul ise 16 yaşından büyük olmak.

JÜRİ DEĞERLENDİRECEK
İlçelerde yarışmaya katılacak adaylar resimlerini ilçe kültür müdürlüklerine, İzmit merkezdeki adaylar ise ürünlerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi`ne teslim edecek. Ortaya çıkan eserleri jürinin değerlendireceği yarışma sonunda 5 başarı ödülü verilecek.

YARIŞMANIN KOŞULLARI:
Yarışmaya katılmak için gerekli koşullar ise;
-Yarışma, seçici kurul ve onların birinci derece yakınları dışında Kocaeli`de yaşayan 16 yaşından büyük, tüm amatör ve profesyonel sanatçılara açıktır.
-Yağlı boya ve veya karışık teknikle çalışılabilecektir.
-Tuvallerin kısa kenarı 35 cm`den küçük olmayacaktır.
-Yarışmaya bir eserle katılınabilir.
-Katılımcı bilgileri dosya kağıdına yazılarak kapalı bir zarf içinde teslim edilecektir.
-Eserin arka yüzünün sağ alt köşesine katılımcı eserin ölçülerini, tekniği ve rumuzunu belirten kağıdı yapıştıracaktır.
-Eserlerin üzerinde isim, imza bulunmayacaktır.
-Eserler İzmit ve diğer ilçelerdeki kültür müdürlüklerine teslim edilecektir.
-Yarışma koşullarına uymadığı belirlenen eserler ödül almış bile olsa refüze olacaktır.
-Ödül alan eserler, telif, satış, sergileme, basılı ve görsel materyallerde kullanma hakkı
- Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Koleksiyonuna dahil edilecektir.
-Yarışmaya katılanlar yukarıdaki koşulları  ve seçici kurul kararını kabul etmiş sayılır.

YARIŞMA TAKVİMİ
Atölye Çalışması Süresi: 13-24 Haziran 2005
Son Teslim Tarihi: 24 Haziran Cuma saat: 17:00
Seçici Kurul Toplantı Tarihi: 25 Haziran Cumartesi
Sonuç Bildirimi: 27 Haziran Pazartesi
Sergileme ve Ödül Töreni: 28 Haziran 2005 Salı
Geri Alma: 15 Ağustos 2005

SEÇİCİ KURUL
Yarışmanın seçici kurulu ise şu isimlerden oluşıyor:

1. Muhammet ŞENGÖZ Özgün Baskı resim ve Karikatür Sanatçısı
2. Nurettin BEKTAŞ Heykel Sanatçısı
3. Hüseyin SAVRAN Resim Sanatçısı
4.Nalan KUMLALI  Resim Sanatçısı
5. Firdevs ÇALIŞKAN  Resim Sanatçısı

ÖDÜLLER
Beş (5) adet başarı ödülü: Resim Seti:
3 boy samur fırça
Bir adet yelpaze fırça
İki boy spatül
Bir şişe terebentin
Bir şişe yağ
Beş renk yağlı boya 170 ml.
Bir adet şövale

YARIŞMA SEKRETARYASI
Yarışmaya katılan adaylar yaptıkları eserleri aşağıda ki adreslere teslim edebilirler:
İzmit: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi 323 71 16 -14
Derince Belediyesi Kültür Müdürlüğü 239 41 55
Körfez Belediyesi Kültür Müdürlüğü 528 23 02/196
Gebze Belediyesi Kültür Müdürlüğü 642 04 30-209
Gölcük Belediyesi Kültür Müdürlüğü 412 88 47
Karamürsel Belediyesi Kültür Müdürlüğü 452 10 25/122-193
Kandıra Belediyesi Kültür Müdürlüğü 551 62 72

Yarışmaya katılacak sanatçılar 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren katılım formlarını belirtilen merkezlerden alabilirler.