Büyükşehir`den AB Koordinasyon Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye - AB ilişkileri konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla bünyesinde Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi oluşturdu.

Söz konusu merkezde milletlerarası kuruluşlar, AB`nin nasıl çalıştığı, politikaları, mali destek programları ve Kocaeli`nin bu programlardan nasıl yararlanılabileceği konuları ele alınacak.
 
SORUMLULUK AYAN`DA

Merkezin sorumluluğunu, Dış İlişkiler ve AR-GE Koordinasyondan Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan yürütecek.

Merkezde, Türkiye`nin yabancı dille eğitim yapan üniversitelerinden mezun ve yurt dışında eğitim görmüş uzmanlar ile akademisyenlerin birlikte çalışacağını ve ortak uluslar arası çalışmaları yürütüleceğini kaydeden Ayan, “Merkezimiz Türkiye`de ender rastlanan yeteneklerini Kocaeli özelinde uygulamak için var gücüyle çalışacak, metropol dünya kenti Kocaeli`nin geleceğine önemli hizmetlerle iz bırakacaktır. Avrupa Birliği Kocaeli Koordinasyon Platformu ile çeşitli projelere ortaklık artacak, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte insan kaynaklarımızın proje odaklı çalışması sağlanacak” dedi.

ULUSLARARASI KURULUŞLARLA

Merkez ayrıca Büyükşehir Belediyesi`nin dış politika stratejileri doğrultusunda çeşitli ülkeler ve uluslar arası kuruluşlarla siyasi, sosyal, eğitim, kültür ve turizm ilişkilerinin düzenlenmesi ve geliştirilmesi konularında da faaliyet gösterecek. Ayan, merkezin her kesimden ve her meslekten Kocaelililer`e kapsamlı ve ücretsiz bilgi vermek amacı ile çalışacağını söyledi.

ERKAN AYAN KİMDİR?

1975 yılında Isparta`da doğan Erkan Ayan, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Koç Holding, Göl Yatırım Holding, Göltaş Grubu şirketlerinde bir süre uzman ve yönetici olarak görev yapan Ayan, halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nde proje danışmanlığı, iş adamlarının oluşturduğu Sentez Grubu Kültür Derneği`nde yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik, Stratejik Araştırmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışmanlığı görevlerini yürütmekte ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!