Büyükşehir´den 23 Nisan hediyesi

Gebze Pelitli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Anıtkabir´i ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Pelitli Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerini Ankara`ya götürerek, çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan hediyesi verdi. Ankara Kocaeliler Derneği ile birlikte gerçekleştirilen organizasyonla Ankara`ya götürülen öğrenciler, çeşitli tarihi mekanlar ile birlikte Anıtkabir`i ziyaret etti.

ANITKABİR`E HAYRAN KALDILAR
Büyükşehir Belediyesi`nin tahsis ettiği otobüsle Pelitli Köyü`nden alınan öğrenciler, öğretmenleri Güneş Yüksel, Hatice Divril, Okul Aile Birliği Temsilcisi İcla Filiz ve Pelitli Köyü Muhtarı Öner Ortaç ile birlikte Ankara`ya götürüldü. Hayatlarında ilk kez Ankara`yı görme fırsatı bulan öğrenciler, Anıtkabir`i ziyaret etti. Anıtkabir`den etkilenen öğrenciler, öğretmenlerine soru sorarak bilgi aldı. Öğrenciler ayrıca tarihi meclis binalarını gezme fırsatı da buldu.

TARİHİ MEKANLARI DA GEZDİLER
Anıtkabir ve tarihi meclis binaları ile birlikte Pelitli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Ankara`nın bütün tarihi yerlerini gezdi. Öğrenciler, özellikle Ulus`ta bulunan Agustus Tapınağı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara Kalesi gibi yerleri gezip, görme şansı buldu. Öğrenciler, tarihi mekanlarla ilgili anlatılanlardan oldukça etkilendi. Öğrenciler ayrıca Atatürk Orman Çiftiği, Hacı Bayram Veli Camii ve Sincan`daki Harikalar Diyarı`nı da tanıma imkanı yakaladı.

ÇOCUK ESİRGE KURUMU`NDA KALDILAR
Öğrenciler, iki günlük Ankara ziyareti sırasında Sincan Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından misafir edildi. Öğrenciler ile kurum çocukları kısa sürede kaynaşma fırsatı buldu. Sincan Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü  Emin Tamtürk, Kocaelili çocukları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Sizleri her zaman bekliyoruz. Bizi unutmayın ve bu ziyaret büyük dostlukların başlangıcı olsun” dedi. Ziyaretin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Ankara Kocaeliler Derneği Başkanı Saniye Koçaş, bu tür organizasyonlara devam edeceklerini söyledi.

GECEYE RENK KATTILAR
Ankara`ya giden Pelitli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri arasında yer alan folklor ekibi, Kocaeliler Derneği`nin gecesine katılarak birbirinden güzel Karadeniz oyunları oynadı. Folklor ekibinin oyunları ayakta alkışlandı. Minik folklor ekibinin geceye katılması, Ankara`da bir araya gelen Kocaelililere eğlenceli bir gece yaşattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!