Büyükşehir`de yeni Gıda Kanununu ele alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni çıkan Gıda Kanunu ile ilgili dün Büyükşehir Encümen Salonu`nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yaman, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Halide Sancar ile İlçe belediyesi iktisat ve zabıta müdürleri katıldı.

Açılış konuşması Gıda Kontrol Şube Müdürü Yaman tarafından yapılan toplantıda, gıda kanunu, yönetmelikler, denetim, yetki ve sorumluluklar, koordinasyon ve çalışma prensipleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

GIDA AMBALAJLARINA DİKKAT
Toplantıda, imalathanelerin Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uyması gerektiği belirtilerek, ayrıca, satışa sunulan ürünlerin üzerindeki ambalajlarda son kullanma tarihi, markası, imalat adresi, ham maddesi, içinde bulunan katkı maddeleri, gramajı ile nasıl korunması konusunda tüketiciyi uyarıcı bilgilerin bulundurulması zorunluluğu kaydedildi. Denetimlerde bu kriterler çerçevesinde işlem yapılması gerektiği de ifade edildi.

KOORDİNASYON VE ÇALIŞMA KOŞULLARI
Öte yandan toplantıda, Tarım İl Müdürlüğü ile Büyükşehir ve belde belediyelerinin ortaklaşa yürüteceği çalışma koşulları ve koordinasyonun sağlanması da ele alındı. Gıda üretim ve satış yerleri,  gıda depoları, balık hali, balık satış yerleri, sebze ve meyve hali, okul kantinleri, mülkiyeti belediyelere ait iş yerleri, mezbahalar ve kasaplar, seyyar satıcılar, ekmek ve simit fırınları, pastaneler ve lokantaların hangi kurum veya komisyonlar tarafından denetleneceği konuları ele alındı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!