Büyükşehir´de sıcak alarmı

Aşırı sıcaklar nedeniyle Hayat Kurtarma Timi hafta boyunca Kandıra sahillerinde görev yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınma nedeniyle bölgemizde 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklar nedeniyle alarma geçti. Kandıra sahillerinde sadece hafta sonları görev yapan Hayat Kurtarma Timi, aşırı sıcaklar nedeniyle hafta boyunca denize girecekleri korumak amacıyla, görev yapacak.

EKİPLER GÖREVDE
Mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcak ve nemli hava konusunda vatandaşların uyaran Büyükşehir Belediyesi, önlem almayı da ihmal etmedi. Kandıra´nın Cebeci, Seyrek, Bağırganlı ve Kumcağız bölgelerinde görev yapan Hayat Kurtarma Timi, bu hafta her gün görev yapacak. Özellikle sıcaktan bunalan insanların sahillere akın edeceği ihtimalini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, her gün sabah saat 10.00 ile 19.00 arasında, denize girenleri denetleyip, boğulma tehlikesine karşı müdahalede bulunacak. Ekipler, karada gözleme kuleleri, denizde ise zodyaklar aracılığıyla vatandaşların güvenliğini sağlayacak.

EN TEHLİKELİ SAATLER
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşları uyardı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, özellikle çocuk ve yaşlıların saat 11.00 ile 15.00 arasında sokağa çıkmamaları gerektiğini söyledi.  Su kaybına karşı bol sıvı tüketilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Poyraz, “Bu durumda alınması gereken en önemli sıvı ayrandır. Ayranı tansiyon dengeleyici özelliği nedeniyle özellikle öneriyoruz. Sıcak havalarda kalp ve tansiyon hastaları, yaşlı vatandaşlarımız, bebek ve çocuklar daha fazla risk altında olduğu için mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın” dedi. 

4 CAN KURTARILDI
Öte yandan hafta sonu 60 gönüllü ile görev yapan Hayat Kurtarma Timi, Seyrek ve Cebeci´de 4 vatandaşı boğulmaktan kurtarıp, hayata döndürdü. Hafta sonu yapılan çalışmalara, İtfaiye Daire Başkanlığı, gönüllü itfaiyeciler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Değirmenderespor Su Altı Sporları Topluluğu (Dessat), Yarımca Su Altı Sporları Topluluğu (Yassat), Yıldızlar Yüzme  Klubü (YYK), Kocaeli Su Sporları Klubü (KSSK) ve Uluslararası Deniz Gönüllüleri katıldı. Ekipler, Seyrek te yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 21 yaşındaki Sevil Saltık, 43 yaşındaki Hayrettin Özer, 21 yaşındaki Aslı Kavur ile, Cebeci de yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 47 yaşındaki soyadı belirlenemeyen Adil isimli bir şahsı son anda kurtarmayı başardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!