Büyükşehir`de özürlü mülakatı sonuçlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediyenin özürlü kadrosunda çalıştırılmak üzere işçi alımı için gerçekleştirdiği mülakatları tamamladı.

4858 sayılı İş Kanunu`nun 30. maddesine göre,  9 özürlü işçi açığı bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu açığı kapatmak üzere Ağustos ayı içinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde iş için  başvuran 389 aday arasından noter huzurunda yapılan kura çekimiyle 18 ismi belirlemişti.

TİTİZ ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman başkanlığında oluşturulan komisyon geçen hafta büyükşehir belediyesinde 18 kişiyi mülakata alarak titiz bir çalışma yürüttü. Her adayın tek tek değerlendirildiği mülakat sonucunda belediyenin ihtiyacı olan 9 özürlü personel belirlendi. Mülakatı geçerek büyükşehir belediyesi özürlü kadrosunda çalışmaya hak kazanan 9 işçinin isimleri şöyle:

Asil Üyeler : Bilal Kayhan, Erdem Akyol, Adem Budak, Şükrü Yalçın, Ali Osman Ön, Vahit Turan, Bilal Aksoy, Hasan Çayırbaşı ve  Özkan Kobal.

Yedek Üyeler : Faruk Akkuş, Murat Yenilmez, Hasan Doğan, Hanifi Çartay, Nurettin Orhan.

SAKATLIK DERECESİ VE EĞİTİM DÜZEYİ

Öte yandan mülakatı geçerek büyükşehir personeli olmaya hak kazanan 9 özürlü işçinin en kısa sürede iş başı yapacakları belirtilerek, söz konusu işçilerin eğitimleri ve sakatlık derecelerine göre görevlendirme yapılacağı kaydedildi.