Büyükşehir´de kuş gribi alarmı

Veteriner hekim başkanlığında özel bir ekip oluşturuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye`de tehlikeli boyuta ulaşan ve 27 ilde görülen kuş gribine karşı özel bir ekip kurdu. Veteriner hekim başkanlığında oluşturulan ekip, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nü kendine üs olarak seçti ve “Alo 153 Zabıta” hattına gelen ihbarları değerlendirmeye başladı. Önlem amacıyla göreve başlatılan ekip, Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışarak, şüpheli vakalara müdahale ederek, dezenfekte çalışmaları yapıyor.

HENÜZ TEHLİKE YOK
Kocaeli`nde henüz kuş gribi vakası belirlenemezken, Büyükşehir Belediyesi önlem olarak çalışmalarını başlattı. Yaşanabilecek bir kuş gribi vakasında Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olmak, vatandaşın can güvenliğini koruyup, önlem almak amacıyla Veteriner Hekim Bahadır Bilgin başkanlığında kuş gribi ekibi oluşturuldu. Toplam 6 kişiden oluşan kuş gribi ekibine araç tahsis edildi. Ekip elemanları ise kısa sürele olarak eğitimden geçirildi. Özel maske ve eldiven kullanan ekip, beraberinde taşıdığı dezenfekte ilaçları ile, kanatlı hayvan ölüsü bulunan yerden numune alıp, dezenfekte çalışmasını yaptıktan sonra olay yerinden ayrılıyor.

İHBARLAR 153`E
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri daha çok kümes hayvanlarına yönelik çalışmalarını sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri kuşlar ve yabanı hayvanlara yönelik çalışmaları sürdürmeye başladı. Görev dağılımının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne üs kuruldu. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Orhan Altuntaş, ihbarların 153`e yapılmasının yeterli olacağını belirterek, gelen bütün ihbarlara ekip gönderdiklerini söyledi. Özellikle yürüyüş yolunda dezenfekte çalışmaları yapılacağını belirten Altıntaş, bütün önlemleri aldıklarını ifade etti. Ekibin başında bulunan Veteriner Hekim Bahadır Bilgin, vatandaşta panik yaratmamak için sadece maske ve eldiven kullandıklarını belirterek, “Kimse kuş ölülerine dokunmasın. Şüpheli gördüklerini mutlaka bize bildirsin. Bu konuda ilimizde henüz belirlenmiş bir vaka yok. Vatandaşımız sakin olsun ama önlemini almayı ihmal etmesin” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!