Büyükşehir´de kar alarmı

Ekiplerin çabası sonuç verdi, 36 köy yolu bir gecede ulaşıma açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri, önceki gece aniden bastıran kar yağışı nedeniyle alarma geçti. Kar kalınlığının zaman zaman bir metreye ulaştığı ve ulaşıma kapattığı 36 köy yolu, ekiplerin yoğun çabası sonucu bir gecede açıldı. Büyükşehir  Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirterek, zincir takmadan hiçbir aracın köy yollarına girmemesi çağrısında bulundu.

İLK MÜDAHALE KARTEPE`YE 
Yüksek kesimlerde önceki gece aniden başlayan kar yağışı, bir anda etkili olmaya başladı. Bayram tatili nedeniyle yoğun bir trafiğin yaşandığı Kartepe`de kar kalınlığı yoğun kar yağışı yüzünden 1.5 metreye kadar yükseldi. Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışının yağmaya başlaması ile birlikte önceki gece Kartepe yolunda önlemlerini aldı. Gece yarısına doğru yoğunlaşan kar yağışına rağmen, hazırda bekleyen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin üstün çabası sonucu, yolun kar yağışı yüzünden trafiğe kapanması engellendi.

KAZALAR YOLU KAPADI
Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerinin sürekli yolu açık tutmasına rağmen, tepeye zincir takmadan gidip, gelmeye çalışan araçlar, zaman zaman kayarak maddi hasarlara yol açtı. Kaza yapan araçların yolu trafiğe kapaması sonucu, diğer araç sürücülerin bir süre beklemek zorunda kaldı. Büyükşehir Belediye ekipleri, kazalara da müdahale ederek, yolu kısa sürede trafiğe açmayı başardı. Araç sürücüleri uyarılarak, zincir takmamış araçların Kartepe yolunu kullanmaması istendi.

36 KÖY YOLU KAPANDI
Kar yağışının devam etmesi üzerine İzmit, Gölcük ve Karamürsel`e bağlı toplam 36 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının zaman zaman bir metreye ulaştığı yüksek köylerden İzmit`e bağlı Sultaniye, Pazarçayırı, Örnekköy, Serindere, Tepecik, Aksığın, Kazandere, Serviteye Camii, Servetiye Karşı, Cami Düzü, Gölcük ilçesine bağlı Ayvazpınar, Eski Ferhadiye, Ferhadiye, Hamidiye, Hasaney, İcadiye, İrşadiye, Lütfiye, Mahmuriye, Nimetiye, Mesruriye, Nüsrethiye, Selimiye, Siretiye, Sofular, Şevketiye, Ümmiye, Karamürsel`e bağlı Nusretiye, Osmaniye, Safiye, Çamdibi, Fulacık, Kadriye, Semetler, Senaiye, Tahtalı köylerine kar yüzünden kısa bir süreliğine ulaşım yapılamadı.

8 EKİPLE MÜCADELE
Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı, karla mücadele için hazır beklettiği 32 kişi ve 14 iş makinesi ile 8 ayrı ekip oluşturdu. Ekipler önceki gece yarısı yoğun bir çalışma temposu ile kar kalınlığının bir metreye ulaştığı köy yollarını kısa sürede ulaşıma açmayı başardı. Köye Hizmet Daire Başkanı Hüseyin Karakullukçu, ulaşıma açılmamış tek bir köy yolu bile kalmadığını belirterek, yolların çift şeride çıkması için karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

ZİNCİRSİZ ARAÇLARA YASAK
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, ekiplerin yoğun bir çalışma temposu ile ilk geceden itibaren bütün köy yollarını ulaşıma açtıklarını belirtti. Şeker, ekipleri sürekli hazır tuttuklarını belirterek, “Ekiplerimizin üstün başarısı sayesinde bütün köy yollarımızın ulaşımı şu an yapılabiliyor. Fakat özellikle köylere gidecek veya gelecek olan araçların mutlaka zincir takması gerek. Zincir takmayan, takoz ve çekme halatı bulunmayan araçların bu yollara girmemesi gerekir. Zaten ekiplerimiz zincir takmamış araçları durdurup, zincir takmalarını sağlıyor. Şu an hiçbir sorunumuz yok” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!