Büyükşehir´de her şeyin başı sağlık

Akciğer filmi çekilmesi ile başlayan sağlık taramaları göz muayenesi ile devam etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam ediyor. Bir süre önce 300 işçisinin akciğer filmini çektiren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı´nda görev yapan 600 kişiyi göz taramasından geçirdi.

AVRUPA GÖZ HASTANESİ İLE
Söz konusu tarama Büyükşehir Belediyesi´nin Özel Avrupa Göz Hastanesi ile yaptığı protokol çerçevesinde gerçekleştirildi. Özel Avrupa Göz Hastanesi gözlerinde ileri derecede sorun olanlar için ise ayrıca kolaylık sağladı. Hastane yetkilileri, bu tip hastaların 15 gün içinde kendilerine gelmeleri durumunda muayene ücretinde yüzde 40 indirim yapılacağını duyurdu.

BÜRO ÇALIŞANLARINA
Bu arada Büyükşehir Belediyesi işçi sağlığına yönelik başlattığı taramalarına sürdürecek. Fen İşleri Daire Başkanlığı personelinin ardından önümüzdeki günlerde de ana hizmet binası, İSU, İZAYDAŞ ve iştiraklerdeki büro çalışanlarına yönelik göz ve akciğer taramalarının yanı sıra tansiyon, açlık kan şekeri ve tiligrasit ölçümleri yapılacak.