Büyükşehir´de buzlanma hazırlıkları

Don ve buzlanma tehlikesine karşı otomatik tuzlama araçları yine önemli bir mücadele sergileyecek

Sibirya soğuklarına karşı pazartesi akşamından bu yana ilgili tüm birimleriyle kırmızı alarmda olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin hafta sonunda buzlanma ve don olayı görüleceğini duyurması üzerine çalışmalarını yeniden şekillendirdi.

YENİ ARAÇLARLA
Kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından şimdi de don ve buzlanmaya karşı mücadele başlatan Büyükşehir Belediyesi`ne söz konusu çalışmasında en büyük yardımı ise buzlanmaya karşı otomatik tuzlama yapabilen araçlar veriyor. Büyükşehir Belediyesi yaz başında söz konusu araçlardan 4 adet satın alarak araç parkını güçlendirmişti.

7 AYRI EKİP
Bu arada Büyükşehir Belediyesi hafta sonunda sıcaklıkların özellikle geceleri -9 dereceye kadar düşeceğini göz önüne alarak 7 ayrı ekip hazırladı. Ekipler üç adet otomatik tuz atma aracının yanı sıra 5 adet kamyonla ana yol ve caddelerde tuzlama çalışması yapacak. Bu ekiplere ilaveten 5 adet grayder ve 5 adet kepçe aracı da hazır olarak bekletilecek. Bir seferde 4 ton tuzlama yapabilen otomatik tuz atma araçları aynı zamanda ön bölümlerinde aparatlar sayesinde küreleme işlevini de görüyor.

2 BİN TON TUZ DÖKÜLDÜ
Don ve buzlanmaya karşı hafta sonunda görev yapacak olan araçların biri sürekli olarak Umuttepe güzergahında konuşlandırılacak. Diğer üç adet araç ise talebe göre istenilen bölgelere gönderilecek.
Öte yandan hafta başından bu yana sürdürülen çalışmalar çerçevesinde yollara yaklaşık 2 bin ton tuz döküldüğü kaydedildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!