Büyükşehir zirvede

Mevsimin ilk karı etkili oldu, ekipler Kandıra, Kartepe ve Umuttepe yollarını açık tutmayı başardı

Kocaeli önceki gün gelen soğuk hava dalgası sayesinde yılın ilk karı ile tanıştı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, özellikle Kandıra, Umuttepe ve Kartepe bölgelerinde ulaşımı etkilerken, hazırlıklarını daha önceden tamamlamış olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, anında müdahale ederek, yolları trafiğe açtı.

30 SANTİMETREYE ULAŞTI
Yüksek kesimlerde etkili olan yılın ilk karı, özellikle Kandıra yolu ile Kartepe´de etkili oldu. Yoğun tipi şeklinde yağan kar yağışı bir süre devam edince, kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye kadar ulaştı. Çocuklar için eğlence olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle Umuttepe, Kartepe ve Kandıra güzergahında yaşanan olumsuz koşullar yüzünden araç sürücüleri uyarılırken, bazıları zincir kullanmak zorunda kaldı.

10 EKİP ÇALIŞTI
Kışa hazırlıklı olan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, anında karın etkili olduğu bölgelere müdahale etti. Kriz masasının yönlendirdiği iş makineleri, Kartepe ve Kandıra güzergahlarında yolu ulaşıma açık tutmayı başardı. Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu 10 ekip, 10 adet bıçaklı grayder, 3 adet kar püskürtme aracı, 5 adet tuzlama kamyonu ile yollara müdahale etti. Umuttepe, Kartepe ve Kandıra yollarında ise iş makineleri gece boyunca çalışıp, yolların trafiğe kapanmasını engelledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!