Büyükşehir yıkımlara başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar gören ancak ev sahiplerinin açtığı davalar nedeniyle bir türlü yıkılamayan binaların yıkımına başladı.

Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 1999 yılından beri çevre ve insan sağlığına yönelik tehlike arz eden binalar tamamen ortadan kaldırılmış olacak. 

400 BİNA YIKILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu`nun kendisine verdiği yetkiyi kullanarak hukuk prosedürü bitmiş yıkılmasına karar verilen Kocaeli genelindeki 400`e yakın binayı yıkma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı önümüzdeki günlerde yapacağı ihale ile ilgili binaların yıkımına start verdi.

İlk olarak çevresi için tehlike arz eden ve mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşatan Turgut Mahallesi İsmail Kolaylı Caddesi`ndeki Başer Apartmanı`nın yıkımına önceki dün başlandı. Çevre sakinlerinin de tedirginlik içinde takip ettiği yıkımın hafta sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

BİNALARDA EVSİZLER OLABİLİR
Öte yandan yetkililer, yıkımı yapılacak binaların boş olması nedeniyle buraları mesken tutmuş evsizlerin olabileceğini göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, ekiplerin yıkım süresince çok tedbirli davranacaklarını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!