Büyükşehir vatandaşla mesajlaşacak

3870 Yerel Katılım Kanalı ile 888 Yayın Cell devreye girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet, faaliyet ve duyuruları ile ilgili tüm bilgileri bundan böyle vatandaşın cep telefonuna mesajla iletecek. 888 ile vatandaşı bilgilendirecek olan Büyükşehir, 3870 ile de gelen istek, şikayet ve sorulara cevap verecek.

MOBİL REFERANDUM
3870 Yerel Katılım Kanalı aynı zamanda adeta bir mobil referandum kanalı olarak da kullanılabilecek. Büyükşehir Belediyesi´nin vatandaşa yönelik anket ve referandum çalışmaları, bu GSM kanalı üzerinden yapılabilecek. Sistem sayesinde vatandaşın konu ile ilgili düşüncesine en kısa sürede ulaşılmış olacak.

GÜNDE EN FAZLA 3 MESAJ
Sisteme dahil olmak için Türkcell abonesi olmanın yanı sıra cep telefonunu 888´e aktive etmek gerekiyor. Ücretsiz sistem saat 09.00-22.00 arasında devrede kalacak. Yayın saatleri içinde en fazla 3 mesaj gönderebilecek ve sistem sadece belediye mücavir alanı içinde uygulanacak.

NASIL İŞLEYECEK?
Web program üzerinden kullanımı sağlayan sistemde, ana bilgisayardan gönderilen mesajlar Turkcell Ecotel Eğitim Platformu´na düşüyor. Mesajın içeriğinin siyasi ya da yasadışı olup olmadığının kontrol edilmesinin ardından ise en kısa sürede aktive olmuş cep telefonlarına gönderiliyor.
Vatandaşın soruları için ayrılan 3870 Yerel Katılım Kanalı da aynı şekilde işliyor. Belediyenin herhangi bir hizmeti hakkında bilgi almak isteyen vatandaş sorusunu yazıp bir boşluk bırakıp 3870´e gönderecek. Kısa süre içinde soru Büyükşehir Belediyesi´nin havuzuna düşecek ve buradan ilgili daireye yönlendirecek. Daireden gelen cevap en kısa sürede yeniden 888 Yerel Yayın Kanalı ile vatandaşa gönderilecek.

SİSTEM TANITILDI
Sistemin işleyişi ile ilgili önceki gün (pazartesi) Büyükşehir Belediyesi´nde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Turkcell Ecotel Eğitim Platformu Sorumlusu Elif Cengiz ile Büyükşehir Belediyesi Personeli Fikret Ergün sistemle ilgili uygulamalı ve teknik bilgi verdi.

EN KESTİRME İLETİŞİM
Ecotel Bilgi Toplumu Teknolojileri Eğitim Platformu Sorumlusu Elif Cengiz, sistemin sadece bir duyuru kanalı olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. 888 Yayın Cell´in 3870´e giden inter aktif bir süreç olduğunu belirten Cengiz, Turkcell hatlı telefonlarda 888 kanalını aktif eden herkesin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bilgileri edinebileceğini ifade etti. Cengiz sistemin, iletişimin en kestirme yolu ile vatandaşa ulaşabilmek olarak nitelenebileceğini de söyledi.

AKTİF HALE GETİRİLMESİ
Büyükşehir Belediyesi Personeli Fikret Ergün ise cep telefonun aktive edilmesi ile ilgili bilgi verdi. Sistemin aktive edilmesi için cep telefonlarının mesaj bölümüne girilmesi gerektiğini söyleyen Ergün, “Buradan bilgi servisine ulaşılıyor. “Konum Açık” duruma getirildikten sonra yeniden bilgi servisine geri dönülüyor. Buradan “Konu Ekle” bölümüne 888, konu adına da “bld” yazmak yeterli oluyor. Böylece hat aktive edilmiş oluyor” dedi. Ergün, bu işlem için ayrıca Turkcell abone merkezlerinin ücretsiz olarak yardım ettiğini söyledi.
Sistem halen Büyükşehir Belediye personeli tarafından aktif halde kullanılıyor. Önümüzdeki günlerde sistemin cep telefonlarında aktive edilmesi için etkin bir reklam kampanyası gerçekleştirilecek. Vatandaşın adapte olması ile sistem tamamen hayata geçmiş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!