Büyükşehir Tiyatrosu, Dünya Sahne Tasarımı Sergisi için Kanada`ya davet edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 12-19 Mart tarihleri arasında Kanada`nın Toronto kentinde düzenlenecek olan Dünya Sahne Tasarımı (World Stage Design) sergisine katılacak.

43 ülkeden akademisyenler ve sahne tasarımı sanatçılarının bir araya geleceği sergide Türkiye`yi Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu adına sanat teknik direktörü Efter Tunç temsil edecek.

Tunç`un üç eseri Eduardo Sicangco, Susan Benson, Dawn Chiang, Charli Dichmond, Duncan Chang, Arnold Aronson ve Rose Werckx`ten oluşan uluslar arası sahne ve kostüm tasarımı otoritesi jüri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nun yanı sıra, Türkiye`den Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ve İstanbul Şehir Tiyatrolarından toplam 11 sahne tasarımı ve kostüm tasarımı sanatçısının tasarımlarını dijital ve galeri sergisine davet etti.

Sergide sanat teknik direktörü Tunç`un  Lysistrata, Roberto Zucco, Üç Kuruşluk Opera ve Marat-Sade adlı oyunlarında hazırladığı sahne ve kostüm tasarımları hem dijital sergi bölümünde hem de sergi kataloğunda yer alacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!