Büyükşehir tek yürek

Ekip ruhunu geliştirmek için yöneticilere özel eğitim verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurumsallaşma projesi kapsamında, aynı hedefe yönelik hizmet veren ekip ruhunu geliştirmek ve tek yürek olabilmek için, yöneticilerini hafta sonu eğitimden geçirdi.

Ekip ruhunu geliştirmek için yöneticilere özel eğitim verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurumsallaşma projesi kapsamında, aynı hedefe yönelik hizmet veren ekip ruhunu geliştirmek ve tek yürek olabilmek için, yöneticilerini hafta sonu eğitimden geçirdi. İnegöl´de verilen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Aynı makinenin dişleriyiz. Hiçbir diş aksamamalı, aksarsa bile diğeri yerini doldurmalı duruma gelmeliyiz” dedi.

BÜTÜN YÖNETİCİLER KATILDI
Bursa´nın İnegöl İlçesi´nde bulunan Aşiyan Otel´de hafta sonu gerçekleştirilen ekip ruhu seminerine, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu, Ersin Yazıcı, Mustafa Soydabaş, daire başkanları, iştiraklerin genel müdürleri ve yöneticiler katıldı. Yöneticilerin eş ve çocukları ile katıldığı seminerde aynı zamanda kaynaşma ve tanışma gerçekleştirildi.

EKİP RUHU OLUŞTURULDU
Kurumsallaşma projesinin bir parçası olan ekip ruhunu oluşturma seminerini Eflatun Danışmanlık Hizmeti´nin eğitim uzmanları Murat Yıldız, Ayten Özel ve Aykut Şen tarafından verildi. Seminerde ekiple çalışma ilişkileri, öğrenen organizasyonlar, biz bilinci, vizyoner liderlik, ortak inanç ve değerler, etkili iletişim, karar alma ve problem çözme, çözüm odaklı düşünme ve planlama-zaman yönetimi gibi konularda eğitim yapıldı. Zaman zaman küçük oyunlar şeklinde gerçekleştirilen eğitimler oldukça neşeli geçti. Gözleri bağlanan yöneticiler10 santimetrekarede dikdörtgen parçaya basarak, belirli mesafeyi bitirme çalışması, iplikle kare ve yıldız yapma çalışması gibi çalışmalar yaptı.

“DİŞLİLER AKSAMAYACAK”
Yapılan çalışmayı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ekip ruhu oluşturmanın verimliliği büyük oranda artıracağını söyledi. Yapılan hizmette herkesin birer dişli olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Biz bir ekup ruhunu yakalamılıyız. Tek yürek olmalıyız. Bir dişli aksayınca, diğeri onun açığını kapamalı. Birbirimizin açığını bulmak için değil, kapamak için çaba göstermeliyiz. Bu makinenin dişlileri aksamadan görevini yapabilmeli. O zaman hem verim artar, hem Kocaeli istenilen kalkınma düzeyini yakalar” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!