Büyükşehir tarihe sahip çıkıyor

Başkan Karaosmanoğlu, Akçakoca Mahallesi`nde tarihi yerleri inceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi değerlerini ortaya çıkararak, halkın hizmetine sunmak için çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu Akçakoca Mahallesi´nde incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, tarihi değerlere sahip çıkmayı kendilerine görev saydıklarını söyledi.

TURİZM CANLANACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, beraberindeki Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Fen İşleri Daire Bakan Yardımcısı Ali Alp Arslan ve teknik personelle birlikte, Akçakoca Mahallesi´nde restorasyon çalışması yapılacak olan tarihi eserleri gezdi. Başkan Karaosmanoğlu, kentin tarihi eser bakımından çok zengin olmasına rağmen, yeterli çalışma yapılmadığı için bugüne kadar bu konudan yararlanılamadığını anlattı. Kent turizminin canlandırılması için tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

TARİHİ DEĞERLER YENİLENİYOR
Eskihisar, Osman Hamdi Bey Müzesi, Anibal´ın mezarı gibi tarihi değerleri kente kazandırıp, insanların hizmetine açtıklarını belirten Karaosmanoğlu, bu eserlere yenilerini eklemek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Gezisi sırasında 14. yy´da Orhan Gazi döneminde yaptırılan Süleyman Paşa Hamamı´nı inceleyen Karaosmanoğlu, burayı yakın bir gelecek içinde kent insanının hizmetine açacaklarını ifade etti. Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan restorasyon onayı çıkan Süleyman Paşa Hamamı´nın yapımı, yakın bir süre içinde ihale edilecek.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yıllarca sanayinin gölgesinde kalan Kocaeli´nin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkılmadığını belirtti. Bu değerleri ortaya çıkarıp, doğal güzellikleri tanıtarak, Kocaeli turizmini uluslararası arenada daha etkin bir yere getirmeyi hedeflediklerini anlatan Karaosmanoğlu, bu konuda büyük mesafe aldıklarını dile getirdi. Karaosmanoğlu, tarihi Süleyman Paşa Hamamı´nın kubbesel kısmının olduğu gibi korunarak, 285 metrekarelik bir alanda yapılanacağını ifade etti. Binanın yol cephesi ise müzeyyen cam süslemesi ile kaplanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!