Büyükşehir, servis araçları yönetmeliğini masaya yatırdı

Ulaşımla ilgili gündeme getirdiği her çalışmayı ilgili taraflarla değerlendirmeyi katılımcı demokrasinin bir gereği olarak benimseyen Büyükşehir Belediyesi, toplu taşım ve terminaller yönetmeliklerinin ardından servis araçları hizmet yönetmeliğini de ilde servis işiyle ilgilenen tüm kuruluşlarla birlikte değerlendirdi.

25 MADDELİK YÖNETMELİK
Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve henüz taslak metin düzeyinde olan 25 maddelik yönetmelik bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde masaya yatırıldı. Saat 10.00`da başlayan bilgilendirme toplantısına Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, Ukome Müdürü Hakkı Zorlu, Ulaşım Müdürü Ekrem Tüzün, Ulaşım Daire Başkanlığı Yazı İşleri Müdürü Hakan Yılmaz ve Terminaller Müdürü Hıfzı Ulusoy katıldı.

GÖRÜŞLERİNİZİ NOT EDECEĞİZ
Özalay bilgilendirme toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımla ilgili bir karar almadan önce ilgili taraflarla bir araya gelmeyi gelenek haline getirdiklerini belirterek, “Yukarıdan emredici bir şekilde biz yaptık oldu demek istemiyoruz. Daha önce yaptığımız gibi servis araçları yönetmeliğini de sizlerle birlikte değerlendirmek, fikirlerinizi almak istedik. Fikirlerinizi not edip meclisimize götüreceğiz” dedi.

YÖNETMELİĞİN AMACI
Özalay, yönetmeliğin amacının, şehir içindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile resmi veya özel okullar, şirket vb kuruluşların personel ve öğrenci taşıma hizmetleri ile ücretsiz müşteri taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmek olduğunu söyledi. Bu amaçla taşıma yapacak gerçek veya tüzel kişilerin, yeterlilik ve çalışma şartlarının belirleneceğini de kaydeder Özalay, yönetmeliğin gerekli kıldığı denetim hizmetlerinin de yapılabileceğini aktardı.

15 MART`TA MECLİSE GELECEK
Öte yandan İstanbul, Ankara ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin servis araçları yönetmeliklerinin incelenmesi gerçekleştirilen servis araçları yönetmeliğinde araçlarda aranacak şartlar, özel servis aracı güzergahı izni, çalışma ruhsatı, işletmecilerin yükümlülükleri gibi maddeler yer alıyor. Yönetmelik, 15 Mart`ta gerçekleştirilecek olan  Büyükşehir Meclisi`nde ele alınacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!