Büyükşehir sağlık taramalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Doktor ve hemşiresini vatandaşının evine göndererek, Türkiye`deki sağlık hizmetine farklı bir boyut getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurumlara yönelik başlattığı sağlık taramalarına da hız kesmeden devam ediyor.

580 KİŞİNİN SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Kocaeli İl Müftülüğü`nün talebi üzerine 254 kuran kursu öğrencisini sağlık taramasından geçiren Büyükşehir Belediyesi bu hizmetini Derince ve Gültepe Cem Evlerinden gelen taleplere cevap vererek sürdürmüştü. Buradaki 263 kişiye söz konusu hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi önceki gün de Tavşantepe Cem Evine giderek burada bulunan 63 kişiyi sağlık taramasından geçirdi. Gerçekleştirilen son taramayla Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı`na bağlı sağlık ekibi bugüne kadar 580 kişinin sağlık taramasını gerçekleştirmiş oldu.

UZMAN DOKTOR GÖZETİMİNDE

Tavşantepe Cem Evi`nin talebini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, sağlık ekiplerini önceki gün buraya yönlendirdi. Uzman Doktor Saime Şahinöz başkanlığında üç doktor, bir diş hekimi, 3 hemşire, 1 laborant ve iki röntgen teknisyeni ile birlikte Tavşantepe Cem Evine gelen sağlık ekibi toplam 63 kişinin sağlık taramasını yaptı.

GEREK GÖRÜLENLERE AKCİĞER FİLMİ

Sağlık ekibi ilk olarak vatandaşların genel sağlık muayenelerini gerçekleştirdi. Bu çerçevede diş hekimi tarafından diş muayenesineleri de yapılan Cem Evi sakinlerinin ayrıca, açlık kan şekeri ve  kan grupları da kontrol edildi. Kan grupları belirlenen vatandaşlara kan grubu kartı verildi.

Öte yandan genel muayene sırasında doktorlar tarafından gerekli görülen hastalar için akciğer filmi çekildi.

Gerçekleştirilen muayenelerin ardından burada bulunan hanımlara Uzman Doktor Şahinöz tarafından meme kanseri konusunda bir de bilgilendirme yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!