Büyükşehir projeleri örnek gösterilecek

Otomobil ile ulaşım yerine, yürüme, bisiklet ve toplu taşıma araçları teşvik günü, bugün 12.30`da Yürüyüş Yolu`nda tanıtılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre konularında hayata geçirdiği projeler ve aldığı önlemlerle örnek gösterilirken, TEMA Vakfı ile birlikte bugün Yürüyüş Yolu´nda «Avrupa Hareketlilik Günü» nü basın toplantısı ile tanıtacak. Özel otomobil ile ulaşım yerine, yürüme, bisiklet ve toplu taşıma araçlarını teşvik etmeyi amaçlayan kutlamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yürüyüş Yolu, Sekaray ve deniz ulaşım atağı örnek gösterilecek.

AMAÇ SAĞLIKLI ÇEVRE
Dünyada her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan «Avrupa Haraketlilik Haftası», Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Vakfı tarafından bugün saat 12.30´da Yürüyüş Yolu´nda düzenlenecek olan basın toplantısı ve etkinliklerle tanıtılacak. Daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için düzenlenen etkinlikler, özel otomobil yerine yürüyüş, bisiklet ve toplu taşıma araçlarını kullanmayı hedefliyor. Etkinlikler içinde özellikle «Kentte Otomobilim Olmadan» günü en önemli tanıtımı kapsıyor. Bir gün boyunca vatandaşlar kendi özel otomobillerinden uzak duruyor ve çevreye katkıda bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ ÖRNEK
Kutlanmasına 1997 yılında Fransa´da başlanan ve giderek yayılan bu çevre hareketi, bu yıl dünyada 3 bin kentte kutlanacak. Yapılacak olan etkinliklerde özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen etkinlikler ele alınacak. Yapılan Yürüyüş Yolu ile insanların yürümeye ve spora teşvik edildiği, deniz ulaşım ağı ve deniz otobüsleri ile büyük oranda çevre kirliliğinin önüne geçilerek, kara ulaşımının azaltıldığı, toplu taşıma atağına geçildiği, hizmete sokulması planlanan Sekaray sayesinde de, otomobillerle havaya saçılan partiküllerin önleneceği gerekçesiyle örnek gösteriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu projeleri sayesinde TEMA Vakfı tarafından çevre konusunda en fazla çaba gösteren ve umut vaad eden belediye olarak gösteriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!