Büyükşehir mezbahalarında 1280 kurban kesildi

5216 sayılı Büyükşehir Kanunu ile il genelindeki mezbahaların yönetimini devralan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Kurban Bayramı için 11 farklı mezbahada kesim yaptı.

Vatandaşlar verilen hizmetten memnun kalırken, standartlara ve hijyenik şartlara uygun kesimler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

EN YOĞUN İZMİT MEZBAHASI
Vatandaşlar en yoğun olarak, İzmit Solaklar Köyü Yolu üzerinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Et Kombinası`nı tercih etti. Bayram öncesi sıra alan vatandaşlar, bayram sırasında dualar eşliğinde kurbanlarını kestirdi. Derisi yüzüldükten sonra 4 parça halinde teslim edilen etler ise, vatandaşlar tarafından kombina dışında taksim edildi. Portatif kancalara takılan ve belli noktalardaki kantarlarda tartılan etler, daha sonra poşetlere konuldu.

85 KESİCİ ÇALIŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı 11 mezbahada 680 büyükbaş, 600 de küçükbaş hayvan kesimi yapıldı. Bu hizmet için toplam 85 kesici çalıştı.