Büyükşehir “Kızlar Yurdu” hazır

Belde AŞ Kız Öğrenci Yurdu, 2006-2007 eğitim öğretim dönemi için hazırlıklarını tamamladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne ait Belde AŞ Kız Öğrenci Yurdu için yeni dönem kayıtlar 15 Ağustos Salı günü başlıyor. Eski Gölcük Yolu üzerindeki 420 kişilik yurdun bu yıl da büyük talep görmesi bekleniyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Yaklaşık bir ay sonra kapılarını açacak olan Kız Öğrenci Yurdu´nda yeni dönem için tüm hazırlıklar tamamlandı. Odalar yeniden elden geçirilirken, temizlik, boya ve tamirat gerektiren işler de bitirildi. 17 dönümlük geniş arazi içinde, tek katlı lüks prefabrikelerden oluşan kızlar yurdu, yeni döneme hazır hale getirildi.

BİLGİSAYAR VE ÇİZİM ODASI
İl dışından gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrenciler konfor, güvenlik ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Belde AŞ Kız Öğrenci Yurdu´nu ilk sırada tercih ediyor. Eylül ayında açılacak olan yurdun 1 aylık ücreti 170 YTL. Yurttaki diğer olanaklar ise bu fiyata dahil değil. 24 saat sıcak su, doğalgaz ve her odada internet bağlantısının bulunduğu yurtta, öğrenciler çamaşırhane, kafeterya, fotokopi, çizim ve bilgisayar odası gibi olanaklardan ücretsiz yararlanabiliyor.

BURADA GÜVENLİK HERŞEY DEMEK
Yurdun bilinen güvenlik kalitesi ise bu yıl da kendini hissettiriyor. Yol ve tel örgü boylarındaki 17 adet güvenlik kamerası, 24 saat boyunca yurdun giriş ve çıkışlarını göz hapsinde tutuyor. Öğrenciler ise içeriye çipli kartlarla girebiliyor. Yurda getirilen ekmek, su ya da buna benzer ihtiyaçlar ise görevliler tarafından yurdun dışında indiriliyor. Bu tip satıcıların yurda girmesine asla izin verilmiyor. Söz konusu tedbir ve özen nedeni ile Belde A.Ş Kız Öğrenci Yurdu´na özellikle ailelerin ilgisi büyük oluyor.

24 SAAT SICAK SU
Yurtta 27 adet prefabrik bina bulunuyor. İki odanın yer aldığı binalarda 4 kişi kalabiliyor. Mutfak tezgahı ve yemek masası ortak kullanım alanı olarak belirlenmiş. Odalardaki 24 saat sıcak suyun aktığı lavabo ve duş da bulunuyor. Yurttaki 8 adet otomatik çamaşır makinesi ise öğrencilerin çamaşırlarını yıkamaları için hizmet veriyor. Öğrenciler bu odada ütü de yapabiliyor.

YÜRÜYÜŞ BANDI DA GELDİ
Yurtta en sevilen yer ise kafeterya. Burada yemeklerini yiyen, çay ve kahve içen öğrenciler isterlerse televizyon da seyredebiliyor.
Belde AŞ Genel Müdürü Gültekin Görüm, kafeteryada bu yıl bir yenilik daha yaptıklarını, öğrenciler için satın aldıkları yürüyüş bandını bu bölüme yerleştirdiklerini söyledi. Görüm, isteyen öğrencinin yurttan ayrılmadan spor yapabileceğini belirtti.

KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER
Görüm ayrıca Belde A.Ş Kız Öğrenci Yurdu´na kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden; nüfus cüzdanı fotokopisi, muhtarlıktan alınan nüfus cüzdanı örneği, öğrenci belgesi, sağlık raporu, 4 adet vesikalık resim, Cumhuriyet Savcılığı´ndan alınan adli sicil kaydı, velinin gelir ve ikametgah belgesi istediklerini, öğrencinin bu evraklarla birlikte Eski Gölcük Yolu üzerindeki Belde AŞ Genel Müdürlüğü´ne başvurması gerektiğini anlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!