Büyükşehir, kedileri de kısırlaştıracak

Yıl sonuna kadar 10 bin kedi ve köpeğin kısırlaştırılması ve aşılanması hedefleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerinin ardından sokak kedilerini de kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarına start verdi. Büyükşehir Belediyesi`nin bu amaçla hizmete soktuğu mobil sağlık aracı ise, fuar alanı içinde bulunan Kedievi önünde tanıtıldı.

HEDEF 10 BİN
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da katıldığı tanıtım töreninde basın mensuplarına bilgiyi Veteriner Şube Müdürü Orhan Altuntaş verdi. Altuntaş, mobil aracın sadece sokak kedileri için değil, aynı zamanda sokak köpeklerine de hizmet vereceğini söyledi. Gebze, Darıca, Kandıra, Karamürsel ve Gölcük`te belirlenen noktalarda 12 veteriner hekimin bu çalışmaya katılacağını kaydeden Altuntaş, ocak ayından bugüne kadar bin 300 köpek kısırlaştırdıklarını, yıl sonuna kadar ise 10 bin kedi ve köpeği kısırlaştırmayı ve aşılamayı hedeflediklerini ifade etti. 

“ZARAR VERMEYECEKLER”
Altuntaş fuar içindeki kedi evinde ise 100 kedi bulunduğunu, bu kedilerin kısırlaştırıldıktan ve aşıları yapıldıktan sonra doğal ortama bırakılacaklarını vurguladı. Törene sonradan katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise mobil sağlık aracı sayesinde sokaklardaki kedi ve köpeklerin insanlara zarar vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

“SADECE HASTA OLANLAR”
“Kedi ve köpek evine sadece hasta ve sakat durumda, kendisine bakamayacak durumda olanlar getirilmeli. Tedavileri ve aşıları yapılıp iyileştirdikten sonra doğal ortamına bırakılmalı. Meşhur bir sözü hatırlatmak istiyorum: ‘Bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatan demiş`. Bu insanlar için de hayvanlar için de aynı.” Başkan Karaosmanoğlu daha sonra mobil aracı gezdi. Araç hakkında yetkililerden bilgi alan Karaosmanoğlu, törende hazır bulunan hayvanseverlerle de bir süre sohbet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!