Büyükşehir Kartepe yolunu yeniden düzenliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Maşukiye ile Kartepe arasındaki yolun onarım çalışmalarını yapıyor.

Yolun onarımının, turizme büyük katkı sağlaması bekleniyor.

17 KİLOMETRE YOL
Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı, köy yollarının bakım ve onarımını sürdürürken, Maşukiye ile Greenpark Otel arasındaki 17 kilometre yolun onarımına da başladı. Genişletme çalışmaları ile 8 metreye çıkartılacak olan yolun aynı zamanda alt yapı çalışmaları sürüyor.  Yolun bozulmaması için belirli noktalarına 800 lük büzler döşenerek menfezler inşa ediliyor.

KARA DAYANIKLI BETON YOL
Kartepe yolunun bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması sonrası, yolun kardan etkilenmemesi için beton yapılması kararlaştırıldı. Yapılacak olan beton yol ile birlikte toprak kaymalarına karşı yine vilayet tarafından istinat duvarları ve trafik levhaları yapılacak. Yolun çalışmaları tamamlanana kadar, Kartepe`ye çıkmak isteyenler Suadiye üzerinden çıkacak.