Büyükşehir karatecilerinin hedefi büyük

Karate branşında ilimizin en başarılı takımları arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Karate Takımı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Adana`da düzenlenen Okullar Arası Minikler Türkiye Şampiyonası`nda da önemli bir başarı elde etti.

TAYGUN`DAN 2 MADALYA
Geçen ay Bursa`da yapılan Okullararası Türkiye Şampiyonası`nda 2 altın, 2 gümüş, 1 de bronz madalya kazanan Büyükşehir Kağıtspor Karate Takımı, son olarak Adana`da düzenlenen şampiyonada da 3 madalya kazandı. 50. Yıl Cumhuriyet İlk Öğretim okulu adına mücadele eden Büyükşehir Kağıtspor`un başarılı karatecisi Taygun Akyıldız, kata dalında kendinden 4 yaş büyük sporcularla yarışmasına rağmen birinciliği kıl payı kaçırarak ikincilik kürsüsüne çıktı. Akyıldız yine kendinden büyüklerle yaptığı komite dövüşünde de üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. 30 kiloda Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu adına yarışan Çağla Kara da müsabakalarda ikincilik elde etti. 28 Haziran İlköğretim Okulu adına 50 kiloda mücadele eden Büşra Çoban ise, ikinci turda elenerek şampiyonaya veda etti.

7 OCAK`TA SUSURLUK`TA
Büyükşehir Kağıtspor Karate Takımı`nın şimdiki hedefi ise, 7 Ocak tarihinde Balıkesir yapılacak İller Arası Karate Ligi. Susurluk ilçesinde yapılacak müsabakalara 30 sporcusuyla katılacak olan Büyükşehir Kağıtspor, ilk iki ayakta aldığı birincilik unvanını bırakmamakta kararlı. Toplam 6 ayaktan oluşan Karate Ligi`nin üçüncü ayağı sonrasında elemeler yapılacak ve ilk 6 sırayı elde eden takımlar final grubuna yükselmeye hak kazanacak. Yaklaşık 20 takımın 500 sporcuyla mücadele ettiği ligde, temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor.

AVRUPA SEÇMELERİ
Öte yandan 20-22 Ocak tarihleri arasında Samsun`da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası seçmelerine Kocaeli Büyükşehir Kağıspor takımından 6 sporcu katılacak. Kilolarında birinci olan karateciler, Sırbistan Karadağ`da gerçekleştirilecek olan şampiyonaya katılmaya hak kazanacak. Samsun`daki elemelere Büyükşehir Kağıtspor`u 60 kiloda Hasan Kurt, Yunus Caymazoğlu ve Abdullah Gürel, 65 kiloda Yunus Erşeker, 70 kiloda Batuhan Yorulmaz, 80 kiloda Yusuf Caymazoğlu temsil ederken, Havva Özgül ise genler kategorisinde kata dövüşünde boy gösterecek. Bu seçmelerin sonucunda ilimizi mutlaka birkaç sporcunun Avrupa ringlerinde temsil etmesi gerektiğini belirten Büyükşehir Kağıtspor Karate takımı antrenörü Timur Doğan, sporcularına güvendiğini söyledi.

HAFTANIN 6 GÜNÜ ANTRENMAN
Antrenör Doğan nezaretinde yaklaşık 55 sporcusuyla haftanın 6 günü çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Kağıtspor Karate Takımı, Salı-Perşembe-Cumartesi günleri 19.00-20.00 saatleri arasında Olimpik Buz Sporları Salonu`nda, Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri ise yine aynı saatlerde Tatami Spor Salonu`nda antrenman yapıyor.