Büyükşehir kalpleri unutmadı

40 yaş ve üstü personel, Dünya Kalp Haftası´nda kalp taramasından geçirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kalp Haftası nedeniyle Kocaeli`nde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla resmi kuruluşlarda çalışan 40 yaş ve üstü personelin kalp fotoğrafını çekti. Meclis Salonu`nda bugün gerçekleştirilen kalp taramasına ilgi yoğundu.

RİSK ORANI BELİRLENECEK
“Yılda bir kez kalbinizi hatırlayın” sloganıyla taramaya başlayan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık Kurumları Şube Müdürlüğü`ne bağlı 4 sağlık ekibi, tansiyon, açlık kan şekeri, total kolestrol, kötü kolestrol, iyi kolestrol, tiligrasit ölçümlerinde bulundu.
Ekipler taramaya gelen personele “Şeker hastalığınız var mı?, Ailede kalp hastası var mı?” ve “Sigara içiyor musunuz?” şeklinde 3 adet risk sorusu yöneltti. Sorulara verilen cevapların sonuçları çerçevesinde Kocaeli`nin 10 yıl sonraki kalp risk oranının belirleneceği kaydedildi.

ARDINDAN KONFERANS
Gün boyu devam eden taramanın ardından, “Kalp Hastalıklarında Tanı, Tedavi ve Koruyucu Önlemler” adlı bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak KOÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Vural katıldı.

BROŞÜR HAZIRLANDI
Öte yandan Dünya Kalp Haftası nedeniyle Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı “Kalbinizi dinleyin. Kalbinize iyi bakın. Çünkü o bir tanedir” adı altında bir el broşürü hazırladı. Kalp hastalıkları, kalp krizi ve kriz anında ilk yapılacakların anlatıldığı broşürde ayrıca, sigara, stres, kandaki kolestrol ve diğer kan yağlarının artması hastalığa hazırlayıcı nedenler olarak gösteriliyor. Broşürde kalp krizi belirtileri de ayrıntılı olarak aktarılarak, kriz anında yapılması gerekenler ifade ediliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!