Büyükşehir İtfaiyesi´ne dalgıçlık eğitimi

İtfaiye personeli 2006 yazına hazırlanıyor

Geçtiğimiz yaz aylarında Kandıra sahillerinde birçok boğulma vakasına müdahale ederek 104 canı hayata döndüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlileri, dalgıçlık eğitimi alıyor. Amaç 2006 yazında bu konudaki eksikliği de kapatmak.

DESSAT EKİBİ
İtfaiye personeline eğitim, önümüzdeki yıl 50 kişilik bir ekiple Büyükşehir İtfaiyesi`ne gönüllü destek verecek olan Değirmendere Spor Sualtı Topluluğu (DESSAT) tarafından gerçekleştiriliyor. Eğitmenler Murat Kulkaç, Emrah Ruaca ve Nevrez Eraslan, slayt eşliğinde dalgıçlığın temel ve teorik bilgilerini anlatıyor, kendilerine yöneltilen soruları yanıtlıyor.

DALIŞ DA YAPACAKLAR
Teorik eğitimlerin tamamlanmasından sonra, Kocaeli Kapalı Yüzme Havuzu`nda dalış eğitimlerine geçilecek. Bu eğitimler ise hafta sonu geç saatlerde yapılacak.
İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu aracılığıyla yılbaşından sonra sertifikalı can kurtarma eğitimlerine başlanmasının programlandığını kaydetti.

NELER ANLATILIYOR?
Örnek ve detaylarıyla anlatılan konuların başlıkları şöyle: Dalışın amacı, dalış bölgesinin seçimi, suya dalış biçimi, dalış esnasında oluşacak basınç, dalgıçların dalışta kullandıkları tüp, vana ve regülatör gibi mühimmatlar, boğulma riski taşıyan kişilerin içinde bulundukları ruh hali.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!