Büyükşehir İtfaiyesi`nden Gölcük`e müdürlük, Ulaşlı`ya müfreze

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra il genelindeki itfaiye teşkilatlarının yapılandırılması çalışmalarına hız verdi.

GÖLCÜK`TE 49 PERSONEL VAR
Devir teslim işlemlerinin başlamasının hemen ardından yetkilerin devralındığı Gölcük İtfaiyesi`nde yapılanma tamamlandı. 6 adet araç ve 49 personeli bulunan itfaiye bünyesinde, ilk olarak araçların bakım ve standardizasyonu, daha sonra ise personelin eğitimi gerçekleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından da Gölcük İtfaiyesi`ndeki tabela değiştirildi.

YALAKDERE`YE DE MÜFREZE
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Körfez`in güneyinde bulunan ancak ilçe merkezlerine uzak olan Ulaşlı ve Yalakdere`ye de müfrezeler kurdu. Buradaki müfrezelere merkezden birer amir gönderen Büyükşehir İtfaiyesi, itfaiye personelini 1.5 aylık bir eğitime tabi tuttu. Yetkililer eğitimlerin belli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

KANDIRA VE KARAMÜRSEL SIRADA
Belde ve ilçe itfaiyelerini devralmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Kandıra ve Karamürsel itfaiye teşkilatlarını da bünyesine katacak.

ENTEGRASYON AÇISINDAN ÖNEMLİ
İl genelindeki itfaiye birimlerinin Büyükşehir`e bağlanması, özellikle entegrasyonun sağlanması açısından büyük önem arz ediyor. İtfaiye personelinin hem eğitim hem de kullanılan araç ve gereçler bakımından bir standardı yakalaması ise, entegrasyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için oldukça önemli. Çalışmalar tamamlandığında Kocaeli genelindeki bütün itfaiye teşkilatları birbirleriyle daha kolay iletişim sağlayacak, sorunları daha kısa sürede çözüme kavuşturacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!