Büyükşehir işçisine 433 milyar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediye personelinin içeride bulunan sosyal haklarından doğan alacaklarını ödemeye başladı. Büyükşehir`de çalışan 1100 işçinin hesaplarına, toplam 433 milyar lira yatırıldı. Kişi başına 300-600 milyon lira arasında ödeme yapıldığını ifade eden Büyükşehir yetkilileri, sendika yöneticileriyle varılan mutabakat gereği alacakların 7`de birini ödediklerini, diğer 6 parçanın ise 2005 yılından itibaren ödenmeye başlanacağını vurguladı.

İSU çalışanlarına da para ödendi

Uygulamaya İSU çalışanları da dahil edildi. Kurumda çalışan 978 işçiye, alacaklarının 7`de 1`ini oluşturan ilk taksidi hesaplarına yatırıldı. İSU`da işçi başına ödenen ortalama rakam 350 milyon lira olarak belirtildi. Öte yandan Hükümet`in memur maaşlarını yeni eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle aldığı erken ödeme kararı çerçevesinde, ilimizdeki bütün kamu çalışanları maaşlarını bugün bankalardan çekebilecekler.