Büyükşehir iç yazışmalarında elektronik ortama geçiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından, Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda kurum içi yazışmaların elektronik ortamda gerçekleştirilmesi için başlattığı hazırlık çalışmalarını tamamladı.

1 Ocak 2005 itibariyle aşamalı olarak hizmete girecek olan uygulamayla, Büyükşehir ana hizmet binasındaki bütün yazışmalarda kırtasiye kullanımı ortadan kaldırılacak, evraklar ilgili müdürlüklere imzalandıktan sonra on-line sistem üzerinden iletilecek.

E-İMZA İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Belediyeye zaman, iş gücü ve maliyet bakımından büyük tasarruf sağlayacak olan e-yazışma çalışmaları, ilerleyen aylarda dış birimlerde de kullanılmaya başlanacak. Ancak evrakın imza için dahi olsa birimler arasında dolaştırılmaması için, elektronik imza uygulamasına geçilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla, TÜBİTAK`a e-imza sertifikası almak için başvuruda bulundu. Gerekli sertifika alındıktan sonra sistem kendini tamamlayacak ve bütün evraklar, kağıt çıktısı almadan imzalanacak, işlem görecek.

PERSONELE EĞİTİM
Büyükşehir Belediyesi`nin elektronik yazışma kurallarını kusursuz bir şekilde uygulayabilmesi için, belediyede yazışmaları gerçekleştirilen 48 personele Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından eğitim verildi. Encümen salonunda verilen eğitimde, hem “resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller”, hem de sistem hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Sistemin önümüzdeki aylardan itibaren Türkiye genelinde oldukça yaygınlaşacağı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!