Büyükşehir güreşi tüm kente yayacak

Kocaeli`nin 3 ilçesinde güreş antrenmanları için şubeler açıldı

Ata sporumuz olan güreşi Kocaeli geneline yaymayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, bu konudaki ilk adımını attı. Gebze, Körfez ve Kandıra´da güreş okulları açıldı.

 

ALT YAPI GÜÇLENDİRME PROJESİ
Birçok branşta faaliyet göstererek bünyesinde yüzlerce sporcu barındıran Büyükşehir Kağıtspor Kulübü, güreş sporunda bünyesine birçok yeni sporcu daha ekleyecek. “Güreş Alt Yapısını Güçlendirme Projesi^” adı altında, Kocaeli´nin tüm ilçelerinde güreş okulları açmaya hazırlanan Büyükşehir Kağıtspor, ilk olarak Gebze, Karamürsel ve Körfez ilçelerinde şubeleri hayata geçirdi. Gençleri kötü alışkanlıklardan arındırarak, ata sporumuz olan güreşe özendirmek için ilçelerde şube açan Kağıtspor, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ilimizden Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarma arzusunda.


 
HEDEF 300 GÜREŞÇİ
Yaklaşık 1.5 yıldır SEKA Spor Salonunda yaşları 9-16 arasında değişen 70 sporcu ordusu ile antrenmanlarını sürdüren Büyükşehir Kağıtspor, ilçelerdeki güreş şubelerinin tam olarak faaliyete geçmesinin ardından güreşteki lisanslı sporcu sayısının yaklaşık olarak 300 olmasını bekliyor.

ŞUBELER FAALİYETE GEÇTİ
Gebze ilçesinde faaliyete geçen Büyükşehir Kağıtspor Güreş Şubesi, antrenör Mükrem Kızılkaya nezaretinde Gebze Kroman Çelik İlköğretim Okulu Spor Salonunda çalışmalarına başladı. Kandıra Lisesi Spor Salonunda antrenmanlarına başlayan Kandıra Şubesinin antrenörlüğünü Olgay İnce yaparken, Körfez Belediye Spor Salonunda çalışan Körfez Şubesini ise Veysel Şirin çalıştırıyor. Böylelikle uzun zamandır minder güreşi sporunun yapılmadığı Gebze, Kandıra ve Körfez ilçelerinde, ata sporumuz hayata geçmiş oldu. Bu ilçelerde güreş şubelerini hayata geçiren Büyükşehir Kağıtspor, güreş sporunun yapılmakta olduğu Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde faaliyet gösteren kulüplere de maddi ve manevi olarak destek vermeye devam ediyor.

TÜRKİYE´YE YAYILABİLİR
İlimizde güreş sporu yapmak isteyen gençlerin, bağlı bulundukları ilçede herhangi bir zorluk çekmeden bu sporu yapabilmesine imkan tanımak amacıyla böyle bir faaliyet planı hazırladıklarını belirten Büyükşehir Kağıtspor Güreş Takımı antrenörleri Yusuf Yüksel ve Gürcan Kırcı, “Güreş sporunun daha çok gelişmesi için böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu projenin hayata geçmesine katkı sağlayan Büyükşehir yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Yüksel ve Kırcı, projenin Kocaeli´nde elde ettiği sonuçlar doğrultusunda, Türkiye Güreş Federasyonunun projeyi yurt genelinde uygulamaya alabileceğini belirtti.

HEDEF 1 NUMARA OLMAK
Kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdikleri alt yapı hamlesi ile, Türkiye´de faaliyet gösteren yaklaşık 100 takım arasında ilk 4´e girdiklerini ifade eden Büyükşehirli antrenörler, bu projenin hayata geçmesinin ardından Türkiye´de 1 numara olmayı hedeflediklerini de vurguladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!