Büyükşehir, gençleri sigaraya teslim etmiyor

Okullara gidilerek gençlere sigaranın zararları tüm yönleriyle anlatılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gençlere sigaranın zararlarını anlatmaya devam ediyor. Kocaeli´ndeki tüm okulları bu çerçevede programına alan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta da İzmit Anadolu kız Meslek Lisesi´ni ziyaret etti. Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü´ne bağlı bir ekip aynı zamanda Yeşilay haftasına denk gelen bilgilendirme ziyareti sırasında gençlere sigaranın zararlarının anlattı. Toplantıda, içinde binlerce zararlı maddeyi barındıran sigara “insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülük” olarak nitelendi.

 

ÜÇ BÖLÜM ALTINDA ANLATILDI
İzmit Anadolu Meslek Lisesi´nin spor salonundaki semineri Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü görevlisi hemşire Gülay Ölçün ile hemşire Ülkü Filiz verdi. Seminer üç ana başlık altında sunuldu. Birinci bölümde sigaranın aile bütçesine olan zararları, ikinci bölümde insan sağlığına olan zararları ve üçüncü olarak da ülke ekonomisine verdiği zararlar örnekleriyle aktarıldı.

HER NEFES KANSERE DAVETİYE
Sigaranın zararlarının çok yönlü olduğunu söyleyen hemşire Gülay Ölçün, “Sigara başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalıklara yol açmaktadır. Sigaradan çekilen her nefes kansere davetiyedir” dedi.

KALP KRİZİ RİSKİ
Gülay Ölçün, her sigaranın uzun vadede insan vücudu üzerinde ciddi arazlar bıraktığının yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda kanıtlandığını kaydetti. Ölçün, “Günlük 3 sigara içiminin bile kalp krizi veya herhangi bir şekilde ölüm riskini ikiye katladığı görülmüştür. Günde 10 veya daha fazla sigara dumanını içine çekmeden içenlerde, içmeyenlere oranla kalp krizi riski 1 kat artmaktadır” diye konuştu.

SADECE CİĞERLER TEHLİKEDE DEĞİL
Hemşire Ülkü Filiz de sigaranın zararlarının, dumanın akciğere ulaşmasından sonra değil, dudaktan itibaren başladığına dikkat çekti. Hemşire Filiz, “Sigara değdiği her noktaya zarar bırakabilir. Sigara içenlerde akciğer kanserinin yanı sıra ağız içi kanserleri de sıklıkla görülmektedir. Bu bakımdan sigara kullanan hiç kimse güvende değildir. Zararsız bir sigara içme biçimi bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!