Büyükşehir Enver´e ses verdi

Doğduğu ilk günden beri sessiz dünyada yaşayan Enver Bülbül, verilen kulaklık sayesinde ilk kez duydu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 26 yaşına kadar duymayan Enver Bülbül´e adeta yeniden hayat verdi. Büyükşehir Belediyesi´nin verdiği işitme cihazını takan Enver Bülbül bu yaşına kadar ilk kez ses duydu. Genç Enver, cihazı taktıktan sonraki sevincini ailesi ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile paylaştı. Doktorlar, Enver´in doğuştan duymadığı için konuşamadığını ancak cihaz sayesinde bir iki yıla kadar konuşmaya da başlayabileceğini müjdeledi.

İŞTE HİZMET
Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir son olarak “İşte hizmet” dedirtecek son derece anlamlı bir işe daha imza attı. Gözlerini sessiz bir dünyaya açan Gölcüklü Enver Bülbül 26 yaşına kadar tek bir ses bile duymadan yaşadı.

AİLENİN FERYADINI BÜYÜKŞEHİR DUYDU
Enver Bülbül´ün ailesi çocuklarını bu sessizlikten kurtarmak için bugüne kadar çalmadık kapı bırakmadı. Bülbül Ailesi´nin feryadını ise Büyükşehir Belediyesi duydu. Aile, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı görev yapan Özürlüler Masası´na başvurarak çocuklarının durumunu bildiren raporları iletti.

UMUDA YOLCULUK BAŞLADI
Yapılan tetkik ve muayenelerin ardından Enver´in her iki kulakta ileri derecede işitme kaybı olduğu tespit edildi. Duyabilmesi için de piyasa değeri 2 bin 200 YTL olan işitme cihazına ihtiyacı olduğu kaydedildi. Kararın, ilgili sağlık komisyona havale edilmesi ile Enver için umuda yolculuk da başlamış oldu.
Bürokratik işlemlerin kısa sürede tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Enver Bülbül´e ulaşarak müjdeli haberi verdi. Tüm ailesini yanına alan Enver en kısa sürede Özürlüler Şube Müdürlüğü´ne ulaştı.

İLK SES VE ANNEYE SARILIŞ
Enver´e burada hekimler tarafından her iki kulak arkasına phonomd marka işitme cihazı takıldı. Cihazın ayarlamalarının yapılmasının ardından genç adam ilk kez bir ses duydu. Sesleri tanımaması nedeniyle bir süre şaşkınlık yaşayan Enver sevincini annesi Şerife Bülbül´e sarılarak dile getirdi.

EMİNE CEBECİ DE GELDİ
Enver Bülbül ve ailesi daha sonra Büyükşehir Belediyesi´ne geçerek Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu´nu ziyaret etti. Ziyarette, Enver´in cihazı almasında önemli katkıları olan Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci de hazır bulundu.

USTAOĞLU´NUN MUTLULUĞU
Enver burada, hareketleriyle Gülser Ustaoğlu´na duyduğunu anlattı ve cihaz için teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi´nin vatandaşların sosyal hayattaki sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Ustaoğlu, “Enver sessiz bir dünyaya doğdu ve bunca yıl o sessizlik içinde yaşadı. Ancak şimdi kulaklarındaki cihazla duyabiliyor. Genç bir kardeşimizin mutlu olduğunu görmek bizim de en büyük mutluluğumuzdur” dedi.

ANNENİN SEVİNCİ
Enver´in annesi Şerife Bülbül de Büyükşehir Belediyesi´nin tüm yetkililerine teşekkür ederek, “Bir anne için çocuğunun güldüğünü görmek çok güzel bir şey. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!