Büyükşehir ekipleri çalışıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentimizi güzelleştirmek için çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.

Birçok noktada ayrı ayrı çalışma yapan ekipler, geçtikleri yerden güzel izler bırakıyor.

DEMOKRASİ CADDESİ`NE 300 AĞAÇ

Yapımı geçen ay tamamlanan ve Kandıra Sapağı`ndan Yahya Kaptan girişine kadar uzanan Demokrasi Caddesi`nde ağaç dikim çalışmaları başladı. Ekipler cadde üzerine, Leylandi, ıhlamur, at kestanesi, çınar, dişbudak ve akasya türünde 300 adet büyük, yetişmiş ağaç dikecek. Bu hafta başlayacak olan ağaç dikimi bir hafta içinde tamamlanacak.

PARKLARA 40 BİN SÜS LAHANASI

Şehir merkezindeki çeşitli noktalara bitki ekimi de bütün hızıyla devam ediyor. Bitkiler daha çok Yürüyüş Yolu ile park ve bahçelere dikiliyor. En çok dikilen bitkilerden biri, kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan süs lahanası. Yetkililer şu ana kadar 40 bin süs lahanasını ilimizin çeşitli noktalarına ektiklerini ifade etti.

CARREFOUR YONCASI`NA BAKIM

Yahya Kaptan Yoncası ile otoban giriş ve çıkışlarında başlattığı yeşillendirme çalışmalarına bütün hızıyla devam eden Büyükşehir ekipleri, Carrefour Köprüsü`nün çevresine de el attı. İlk olarak toprak üzerindeki taş ve pislikleri temizleyen ardından belirli noktalara ağaç eken ekipler, daha sonra bölgeye kamyonlarla getirilen toprağı serdi. Bir süre sonra yeşillenecek olan bölgede, kaldırım çalışmaları da tamamlanmak üzere.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!