Büyükşehir çalışmalarına sıkı takip

Başkan Vekili İlyas Şeker, dere ıslahı ile kentsel dönüşüm çalışmalarını gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe ve Bekirpaşa sınırları içinde yapılan çalışmaları inceledi. Özellikle arka mahalleleri dolaşan Şeker, sürdürülen çalışmalar sayesinde kentin sağlıklı yaşanabilecek yerleşim alanına dönüştürülmesine çalışıldığını söyledi.

DERE ÇALIŞMASINI İNCELEDİ
Kent merkezinde sürdürülen çalışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ile birlikte Hacı Hızır Mahallesi´ne gezdi. Halil Vehbi Yenice, hem dere yatağında, hem de mahallede sürdürülen çalışmalar hakkında İlyas Şeker´e bilgi verdi. Yenice, mahallenin en büyük sorunu olan dere yatağını ıslah çalışmasında son aşamaya geldiklerini belirterek, sel ve su baskınlarının önüne geçileceğini, dereyi karşı tarafa bağlayacak şekilde yol yapım çalışmalarını sürdürdüklerini, mahallede yeşil alan oluşturma sürecinin başlatıldığını anlatarak, Büyükşehir Belediyesi´ne verdiği destekler için teşekkür etti.

SORUNSUZ KENT
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, özellikle yıllar önce yapılması gereken altyapının hizmette en büyük zamanı aldığını belirtti. Göreve başladıkları günden beri altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Şeker, “Bunlar yıllar önce yapılmış olsaydı, işimiz çok kolay olurdu. Şimdiye kadar kentin her köşesinin üstyapısını tamamlamış olur, sorunsuz bir kent haline gelirdik. Yinede altyapı tamamlanan yerlerde üstyapı çalışmalarını yapıp, kentimizi sorunlardan arındırıyoruz. Bu hizmetleri her köşeye yayarak, sorunsuz bir kent kurma çabasında büyük yol aldık” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DENETİMİ
Başkan Vekili İlyas Şeker, Halil Vehbi Yenice ile birlikte Hacı Hızır Mahallesi´nde hayata geçirilecek projeleri inceledikten sonra, İzmit ile Umuttepe Kampusu arasında sürdürülen yol yapım çalışmaları için Cedit-Erenler vadisini gezdi. Aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü vadiyi gezen Şeker, yapımı süren 24 metre genişliğindeki duble bölünmüş bulvarın tamamlanması halinde, Umuttepe ulaşım sorununun tamamen ortadan kalkmış olacağını ifade etti. Günde 40 bin insanın kullandığı yol, taşıdığı ağır yükü kaldıracak hale dönüştürülüyor. Şeker ayrıca Cedit-Erenler´de sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarını da inceleyerek, “İnsanımız modern ve sağlıklı bir ortamda yaşasın istiyoruz. Geçit vermeyen sokaklarda, sağlıksız koşullarda çocuklarını yetiştirsin istemiyoruz. Bütün çabamız bunun için” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!