Büyükşehir çalışmaları kapak oldu

Peyzaj mimarlığın önde gelen dergisi, yapılan çevre düzenlemelerini örnek gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli genelinde yürütülen çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları, kentin çehresini değiştirdi. Yapılan çalışmalar, peyzaj mimarlık dalında Türkiye´nin en büyük dergilerinden biri olan Floraplus´a kapak oldu.

KOCAELİ YEŞİLE BÜRÜNDÜ
Yapılan altyapı hizmetleri kadar, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarına önem veren Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin tamamını hedef alarak, büyük bir çalışma atağı başlattı. Daha önce çöplük yığını halinde olan köprülü kavşaklar, yürüyüş yolları, D-100 Karayolu, TEM Otoyolu, parklar, toplu konut alanları gibi bütün alanlar yeşile büründü. Yaklaşık 2 milyon metrekare alan yeşillenip, çiçeklendirildi. Yeşillendirmenin yanı sıra, dikilen 700 bin ağaç sayesinde, Kocaeli görsel bir güzelliğe kavuştu. Toz, toprak ve çöp görüntülerinden kurtulan kentimiz, yaşanabilecek bir yer haline gelmeye başladı. İnsanlar artık daha rahat sokağa çıkıp, yürüyüş yollarında spor yapma imkanı bulabiliyor. Yapılan yeşillendirme çalışmaları, insanımızı çağımızın hastalığı olarak bilinen kent stresinden büyük ölçüde kurtardı.

KAPAK OLDU
Kocaeli genelinde yaşanan görsel güzellik, Türkiye´nin peyzaj mimarlık alanında en büyük dergilerinden biri olan Floraplus çalışanlarının dikkatini çekti. Kocaeli´nde yapılan çalışmaları kapak konusu yapan dergi, Anıtpark ile Yahya Kaptan arasında düzenlenen yürüyüş yolunun fotoğrafını kapağında kullandı. Dergi “Bir ekip ruhu çalışması” olarak yorumladığı yeşillendirme çalışmalarına 7 sayfa ayırdı. Görsel güzellikleri anlatan çok sayıda fotoğraf kullanan dergi, Kocaeli´nde yapılan yeşillendirme çalışmalarını peyzaj mimarlık örneği olarak gösterdi.

DAMLA SULAMA SİSTEMİ
Kent yaşantısında insanların her geçen gün daha çok yeşile ve temiz çevreye ihtiyaç duyduğu, merkezi hükümetlerin bu ihtiyacı karşılama imkanının bulunmadığı, bu konuda yerel yönetimlere büyük görevler düştüğü vurgulanıyor. Bu açıdan bakıldığında Kocaeli´ni büyük bir başarı elde etmiş yönetim olarak gösteren dergi, özellikle köprülü ve ışıklı kavşaklar, parklar, yürüyüş yolları ve köylerde sürdürülen oyun grubu çalışmalarını örnek gösteriyor. Dergide ayrıca sulama konusunda damla sulama sistemini de yer veriyor. Dünyada her geçen gün tatlı su kaynaklarının azaldığına dikkat çeken Floraplus Dergisi, damla sulama yönteminin hem su israfını önlediği, hem elektrik tasarrufu sağladığını vurgulayarak, bu sistemin hayata geçirilmesini istiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!