Büyükşehir Belediyesi´ne Körfez ödülü

Uluslararası Deniz Gönüllüleri, Körfez`i temizlemek için yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez´i temizlemek için 2005 yılından itibaren hiçbir fedakarlıktan kaçınmazken, Körfez artık olta ile balık tutulan, yüzme yarışları düzenlenen bir yer haline geldi. Uluslararası Deniz Gönüllüleri, Büyükşehir Belediyesi´nin Körfez´i temizleme çalışmalarını teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.  

 

BÜYÜK BAŞARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardan beri en büyük kirliliği yaşayan Körfez´i kurtarmak için önce 8 arıtma tesisinin tam kapasite işletmesini üstlendi. İSU Genel Müdürlüğü, 40 dere yatağını ıslah ederek, arıtma tesislerine bağladı. Sanayi kuruluşları ve gemilerin sintinelerini denize dökmemeleri için denizde devriye nöbeti başlatan Büyükşehir Belediyesi, deniz süpürgesi ile yüzeyde kalan çöpleri de temizleyerek, büyük bir başarıya imza attı.

BALIK MAKETİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla İzmit Körfezi büyük oranda temizlendi. Çalışmaları yakından takip eden ve zaman zaman kendileri de İzmit Körfez´ine gelerek deniz dibinde dalarak temizlik yapan Uluslararası Deniz Gönüllüleri, Büyükşehir Belediyesi´ne balık maketi ile teşekkür etti. Uluslararası Deniz Gönüllüleri Başkanı Serkan Yiğit, makamında ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu´na balık maketini verirken, bu çalışmaların diğer belediyeler tarafından örnek alınmasını istedi.

DENİZ KEYFİ YAPILIYOR
Temiz çevre, temiz deniz sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Uluslararası Deniz Gönüllüleri´ne böylesi önemli bir çalışma başlattıkları için teşekkür etti. Körfezin temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını anlatan Çöpoğlu, “Denizimizin temizlenmesiyle ilgili yapılan tüm çalışmalara destek veriyoruz. Deniz gönüllüleriyle ortaklaşa yaptığımız bu çalışmalar ilerleyen günlerde artarak devam edecektir. İnsanımız artık denizin keyfini çıkarabiliyor” dedi. 

KOCAELİ ÖRNEK OLACAK
İzmit Körfez´inin temizliği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların çevre konusunda örnek bir davranış olduğunu belirten Deniz Gönüllüllüleri Başkanı Serkan Yiğit, 3 yıl sonunda elde edilen başarının küçümsenmeyeceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, denizi temizleme çalışmalarında insanları bilinçlendirme, kampanya tanıtımı ve alınan tedbirler olarak sıraladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!