Büyükşehir Belediyesi seyahat kartlarını iptal etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediye toplu taşım araçları için daha önce geçerli olan seyahat kartlarını iptal etti.

Yapılan açıklamada, daha önce verilen 10 bin ücretsiz ulaşım kartının, fotokopi yöntemi ile çoğaltılarak, 45 bine çıkarıldığı, sahte kartların kullanılmasını engellemek için, yeni kartların verilmeye başlandığı belirtildi.

SAHTE 35 BİN KART
Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından yapılan araştırmada, piyasada 35 bin sahte ulaşım kartının bulunduğu belirlendi. Dağıtılan 10 bin gerçek kartın, kart sahiplerinin bazıları tarafından fotokopi yöntemi ile çoğaltıldığı ve yakın çevrelerindeki insanlara verildiği ortaya çıktı. Bu yöntemle piyasada bulunan 45 bin ücretsiz veya indirimli kartın, 35 bin tanesinin sahte olduğu ifade edildi. Yeni kart uygulaması ile, sahte kartların önüne geçileceği, yeni kartın helojen yöntemi ile yapıldığı için fotokopisinin mümkün olmadığı açıklandı.

YENİ KARTLAR HAZIR
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı 4736 sayılı yasa kapsamındaki ücretsiz ve indirimli kartlar konusundaki çalışmasını tamamladı. Yeni kartlar, bankamatik kartları şeklinde düzenlendi. Kanun gereği toplu taşıma araçlarından indirimli veya ücretsiz yararlanabilecek olan kişilerin, Büyükşehir Belediyesi`nin fuar sahasında bulunan Ulaştırma Daire Başkanlığı`na müracaat etmeleri istendi.

KİMLER YARARLANIYOR
Özel halk otobüslerini de kapsayan uygulama kapsamında “Gazi, şehit ve gazilerin dul ve yetimleri” ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilen kart sahibi özürlüler, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Öğretmen ve öğrenciler de, 65 yaşını doldurmuş, muhtaç aylığı alanlar bu uygulama esaslarına dayanılarak toplu taşıma hizmetlerinden indirimli-ücretli olarak yararlanabilecek.
Hazırlanan yönetmelik gereği özel halk otobüslerinde ücretsiz ve indirimli kart sahiplerinden ücret talep eden veya yönetmeliğe aykırı hareket edenlere ise, cezai uygulama yapılacak.

REFAKATÇİ KARTI
Büyükşehir Belediyesi görme engelli olanlar ile yürüyemeyecek derecedeki özürlülerin yakınları için de yeni bir çalışma başlatıyor. Yeni uygulamayla, söz konusu özürlünün ücretsiz kullandığı toplu taşım araçlarından refakatçisinin de yararlanabilmesi sağlanmış olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!