Büyükşehir Belediye Başkanı, borç bataklarından dert yandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kadın Kolları`nın İl Divan Kurulu Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, nasıl bir belediye devraldıklarını anlattı.

Başkan Karaosmanoğlu, “Maalesef eski devraldığımız bataklıklar kurutmakla bitmiyor. Miras olarak devraldığımız bataklıklar nedeniyle paramızdan ayda 12 trilyon lira kesinti yapılıyor” dedi.

“KADINLAR BAŞTACIMIZ”
Sabancı Kültür Merkezi`nde yapılan toplantıya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kadınları önemsememek gibi bir düşüncede olmadıklarını, çünkü toplumun yarısının kadınlardan oluştuğunu söyledi. Kadınların en az erkekler kadar toplumda söz sahibi olmaları gerektiğini vurgulayan Başkan, Avrupa Birliği sürecinde bunun gerçekleşeceğini ifade etti. Kadınların biraz daha sabretmesi gerektiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Sabrın sonu başarıdır, bu hepimizin kulağına küpe olsun” dedi.

BORÇLAR İSYAN ETTİRDİ
Konuşmasında devraldıkları belediyeyi anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, amacının geçmişi kötülemek, enkaz edebiyatı yapmak olmadığını, fakat el attıkları her yerin adeta bataklık olarak karşılarına çıktığını söyledi. Toplam 200 bin nüfuslu bir yerde, kendilerine 4.5 katrilyon liralık borç bırakıldığını belirten Karaosmanoğlu, “Yıllardır tazminatlarını alamayan Bekirpaşa Belediyesi emeklileri, biz göreve geldikten sonra alacaklarını alabildi. Akçakoca ayrı bir sorun. Şimdi karşımızda İlimtepe Konutları var. Hepsi birer bataklık. Maalesef nereye el atıyorsak, bataklık olarak karşımıza çıkıyor. Bataklıklar yüzünden, her ay gelirimizin 12 trilyon lirası kesiliyor. Borcumuzun toplamı 4.5 katrilyon lira. Ödesen 80 yılda bitmez. Biz, halkımıza, gelecekteki nesillere çağdaş, sağlıklı ve insanca yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyoruz. Fakat önce bataklıkları kurutmamız gerekir. Fakat bataklıklar kurutmakla bitmiyor. Onun için terazisi düzgün yöneticilere ihtiyacımız var. Bataklıklar ancak onlarla kurutulabilir” şeklinde konuştu.
Konuşmasında SEKA işçilerine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Onlar bizim kardeşimiz ve onlarla bizim hiçbir sorunumuz yok. Tek dileğimiz, sorunun olumlu şartlarda sonuçlanması” dileğinde bulundu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Hülya Nergis, çalışmalarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu`na plaket verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!