Bu yıl acı yok, güvenli tatil keyfi var

Büyükşehir ekipleri, Kandıra sahillerinde 3 hayat daha kurtardı

Yaz aylarının başlamasıyla Kandıra sahillerinden boğulma olayları nedeniyle gelen acı haberler artık yerini tatil keyfine bıraktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin geçen yıl adımlarını attığı, bu yıl da profesyonel olarak başlattığı Kandıra sahillerine kurtarma timi uygulaması, her hafta olduğu gibi bu hafta da canlar kurtardı.

ÜÇ CANI KURTARDILAR
Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız ve Cebeci`de görev yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı 6 ayrı kurtarma timi, bu hafta sonunda da boğulma olaylarının önüne geçti.
Göreve başladığından bu yana 11 kişinin hayatını kurtaran timler bu hafta Bağırganlı ve Kumcağız`da boğulma tehlikesi yaşayan 3 vatandaşa müdahale ederek hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşadı. Ekipler boğulma tehlikesi geçiren vatandaşları sahile getirerek burada ilk yardım müdahalesini gerçekleştirdi. Herhangi bir hayati tehlikesi olmadığı görülen vatandaşlar, yine kurtarma timleri tarafından Kandıra Devlet Hastanesine sevk edildi.

DENİZDEKİ VATANDAŞA YAKIN TAKİP
Denize giren vatandaşı sürekli takip eden ekipler bu dikkatin sonucunda bir vatandaşın yüzerken yorulduğunu fark etti. Bir süre vatandaşı izleyen ekipler vatandaşın gücünün kalmaması üzerine olaya müdahale ederek kendisini karaya çıkardı.

15 KAYIP ÇOCUĞU BULDULAR
Öte yandan ekipler boğulma olaylarını önlemenin dışında Kandıra sahillerinde yaşanan küçük çaplı olaylara müdahale etmeye de devam ediyor. Kurtarma ekipleri hafta sonunda sahilde oynarken kaybolduğu tespit edilen 15 çocuğu bularak ailelerine teslim etti.
Kurtarma timleri tüm bunların yanı sıra geçen hafta sonunda hastalanan 8 aylık bir bebeğin ilk müdahalesi ile küçük çaplı yararlanmalara yönelik pansuman hizmetinde de bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!