Bu turnuvada dünya dostluğu kazandı

Büyükşehir Kağıtspor`u 1-0 yenen Trabzonspor A takımı, Uluslararası Mini Futbol Turnuvası şampiyonu oldu

İlimizde ilk kez organize edilen Uluslararası Mini Futbol Turnuvası önceki akşam oynanan final karşılaşması ile son buldu. Müthiş bir mücadeleye sahne olan Büyükşehir Kağıtspor – Trabzonspor A karşılaşmasını 42. dakikada Yusuf´un attığı golle 1-0 kazanan Trabzon temsilcisi, turnuvanın şampiyonu oldu. Ödül töreni sırasında yaşanan dostluk gösterileri görülmeye değerdi.

KAFKASİA ÜÇÜNCÜ OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu KASKF ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mini Futbol Turnuvası muhteşem bir final gecesiyle son buldu. 17 Ağustos Stadı´nda düzenlenen final gecesini çok sayıda spor sever ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da takip etti. Yarı finalde rakiplerine elenerek 3. lük maçında karşı karşıya gelen Gürcistan´ın Kafkasia takımı ile Trabzonspor B arasında oynanan karşılaşma 0-0 sona erdi. Penaltı atışları sonunda rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Kafkasia, turnuvanın 3. sü oldu.

FİNALE YAKIŞIR MÜCADELE
Bu karşılaşmanın ardından final müsabakasında karşılaşan Büyükşehir Kağıtspor ile Trabzonspor A takımları arasında oynanan karşılaşma ise adeta nefesleri kesti. Tribünleri hop oturup, hop kaldıran karşılaşmada iki takımında karşılıklı atakları sonuç vermeyince ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarının 17, karşılaşmanın ise 42. dakikasında golcü oyuncusu Yusuf Tosun´un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Trabzon ekibi, bu üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu ve Uluslararası Mini Futbol Turnuvası´nın şampiyonu oldu. 

SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜNÜN YERİNİ DOSTLUK ALDI
Karşılaşma sonrası Trabzonlu futbolcular büyük sevinç yaşarken, son dakikalara doğru şampiyonluğu kaybeden Büyükşehirli futbolcularda ise üzüntü hakimdi. Kısa bir süre içinde kendilerini toplayan Büyükşehirli miniklerin, şampiyon ekip oyuncuların yanına giderek onları kutlaması izleyenlerden büyük alkış aldı.

DÜNYAYA GÜZEL BİR MESAJ VERDİLER
Final maçının ardından dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, minik sporcuların mücadelesini görünce günün tüm yorgunluğunu üzerinden attığını belirterek, “Değişik ülkelerden ve ülkemizden gelen evlatlarımız burada dünyanın kaynaşması için önemli bir mesaj veriyor. Spor dostluk, kardeşlik, barış ve kaynaşmadır. Eğer bunu temin edebiliyorsak spor spordur, futbol futboldur. Bu minik evlatlarımız bunun en güzel örneğini verdiler. Bu tür turnuvaların devam etmesini diliyor, bu turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Kağıtspor  0   -   Trabzonspor A  1

Yer : 17 Ağustos Stadı
Hakemler : Zülküf Memiş ****, Alpaslan Dalkılıç ****, Selim Akman ****
Büyükşehir Kağıtspor : Tümay Yavuz ****, A. Kadir Açıkgöz ****, Koray Kayar ****, (Batuhan Karakaş ****), Bedirhan Gülister ****, Burak Balaban ****, Furkan Emir ****), Cihat Akın ****, Alperen Sayın ****, Enes Aydın ****, (Timurhan Duman ****)
Trabzonspor A : İbrahim Demir ****, Fehmi Kara ****, Oğuzhan Yılmaz ****, Emrehan Köroğlu ****, Yusuf Tosun ****, Abdullah Turan ****, Alihan Tuncer **** (Kaan Çebi ****), Burak Çağıran ****

Bizi;
sosyal medyada takip edin!