Bu da ´Tır Tiyatrosu´

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları köy ve kasabalarda yaşayanları tiyatro ile buluşturuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, özellikle köy ve kasabalarda yaşayıp, çeşitli nedenlerle tiyatroya gidemeyenlerin ayağına tiyatroyu götürmenin yolunu buldu. Tır kamyonunun dorsesi sahneye dönüştürülerek gerçekleştirilen tiyatro ile, köy ve beldeler dolaşılarak, bu yıl boyunca 28 ayrı yerde oyunlar sahnelenecek.


 
"SAVAŞ DÜŞLERİMİ ÇALDI"
Sanata verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, destek verdiği "Gezici Tır Tiyatrosu" nu hayata geçirdi. Tır dorsesini tiyatro sahnesine dönüştürerek gerçekleştirilen ilginç tiyatroda, 150 milyar liraya mal oldu. Oyuncular hariç 8 personelin görev yaptığı Gezici Tır Tiyatrosu, yıl sonuna kadar bütün beldeleri gezerek, oylunlar sahneleyecek. Önceki akşam Fuar alanı içinde tanıtımı gerçekleştirilen Gezici Tır Tiyatrosunda ilk oyun sergilendi. "Savaş Düşlerimi Çaldı" adlı oyunun ardından tanıtıma katılanlara kokteyl verildi.


 
"10 YILLIK HAYALİM"
Tır Tiyatrosunun mimarı olan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, 10 yıllık bir hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Başta Başkan Karaosmanoğlu olmak üzere herkese teşekkür eden Savaş, "Salonlarda oyun izleme imkanı bulamayanların ayağına gitmeye karar verdik. Bunun için bir ilke imza attık ve bu tiyatroyu yaptık. Bizi izleyenlerden iki kişi tiyatrocu olursa, dünyanın en mutlu insanları bizler olacağız. Oyunlarımız sadece çocuklar için değil, büyükler için de olacaktır" dedi.


 
"BİZ İLKLERİ SEVİYORUZ"
Gezici Tır Tiyatrosunun tanıtımı sırasında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sanat toplumun ruhu, can damarı, hayat akışıdır. Biz ilkleri yaşamayı seviyoruz. Burada bir ilke imza attık. Bu kentin her köşesi, her ferdi, sanatla tanışsın istiyoruz. Böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için Ragıp Savaş ve ekibine teşekkür ediyorum. Maalesef herkes salonlara gidip oyun izleme şansına sahip değil. Biz onların ayağına giderek, bu şansı onlara vereceğiz. Unutmayalım ki dünyada bir sahnedir ve herkes rolünü oynamaktadır. Herkes rolünü iyi oynasın istiyoruz. İşte bu rollerde tiyatro onlara eğitim verecektir. Onlara sevmeyi, barışı, yaşamayı, tarihi öğretecek, düşmanlığı, pisliği, çirkinliği ortadan kaldıracaktır" dedi.


 
İLK OYUN GEBZEDE
Konuşmaların ardından oyuncular "Savaş Düşlerimi Çaldı" adlı oyunu sergiledi. Çıplak sesle oynanan oyun, Tır Tiyatrosunun tanıtım amacını taşıyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, ilk oyunu 18. Ağustos 2005- Perşembe saat 19.00da Gebzenin Balçık Köyünde sahneye koyacak. Tiyatro öncesi çocuklara ücretsiz sağlık taraması gerçekleştirilecek.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!