Bu da itfaiyecilerin olimpiyatı

Türkiye´de ilk kez düzenlenen olimpiyat oyunları renkli görüntülere sahne oldu

Ağustos ayında üniversiteler arası olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Türkiye, bugünlerde de Balkan itfaiyecilerini ağırlıyor. 3. Balkan İtfaiye Sporları Olimpiyatları, bugün İzmit İsmet Paşa Stadyumu`nda başladı. 7 ülkeden 56 sporcunun katıldığı olimpiyatlarda, ilk gün 100 Metre Engelli ve 4x100 Metre Engelli yarışları yapıldı. Öğleden önceki bölümün galibi Bulgar itfaiyeciler olurken, Türkiye takım halinde 3. sırada yer aldı. Kesin sonuçlar, yarın yapılacak yarışlardan sonra belli olacak.

AÇILIŞ YUNAN BAŞKANDAN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde düzenlenen itfaiye olimpiyatlarının startını, Balkan İtfaiye Sporları Federasyonu Başkanı Yunan Chirstos Smetis verdi. Açılış töreninde konuşan Smetis, “Tarih ve medeniyetlerin buluştuğu bu güzel şehir Kocaeli`nde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu birliktelik spor organizasyonunun ötesinde iş bilincini güçlendirmek, deneyimlerden istifade etmek ve ilişkilerimizi olumlu yönde geliştirmek için önemli bir adımdır” dedi.

DOSTLUKTA ÇOK ÖNEMLİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Balkan itfaiye sporlarının Türkiye`de ilk kez ilimizde yapılmasından duyduğu mutluluğu belirterek, “Bu tür organizasyonlar ülkelerin dostluk kurmalarında çok önemli. Bu organizasyona katılan tüm sporcu itfaiyecilere başarılar diliyorum. Tüm dünya itfaiyecilerinin itfaiyeciler haftasını kutluyorum” ifadesini kullandı.

100 METRE ENGELLİ
Kocaeli Valisi Erdal Ata`nın da hazır bulunduğu törende, konuşmaların ardından tüm ülke itfaiyecileri kortej geçişiyle protokolü ve tribünlerdeki seyircileri selamladı. Ardından ısınma hareketlerine geçen itfaiyeciler, günün ilk yarışı için form tutmaya başladı. Öğleden önce gerçekleştirilen 100 Metre Engelli yarışlarında itfaiyeciler, 2.5 metre yüksekliğindeki engeli aştıktan sonra, her iki elinde itfaiye hortumları olduğu halde yaklaşık 1 metre yükseklik ve 5 metre uzunluğundaki denge üzerinden geçti, ardından bir ucunu vanaya bağladıkları hortumlarla yarışı tamamlamaya çalıştı.

BULGARİSTAN İLK SIRADA
İlk yarışlarda en iyi dereceyi Bulgar ve Romen itfaiyeciler yaptı. Bulgaristan`dan Ljubomir Ljubenon 16.50 saniyelik derecesiyle birinci, Romanya`dan Cosmin İliev 17.33 saniyelik derecesiyle ikinci, yine Bulgaristan`dan Vasil Genkov da 17.80`lik derecesiyle üçüncü oldu. Bireysel dalda en iyi derece elde eden Türk itfaiyeci Bilal Bakır oldu. Bakır 20.34`lük derecesiyle 14. sırada yer aldı. Takım halinde ise Bulgaristan birinci, Romanya ikinci, Türkiye de üçüncü sırayı elde etti. 2003 yılında da Türkiye, Romanya ve Bulgaristan`ın ardından üçüncülüğü elde etmişti.

YARIN Kİ PROGRAM
3. Balkan İtfaiye Spor Olimpiyatları, öğleden sonra 4x100 Metre Engelli Atlama yarışlarıyla devam etti. Olimpiyat programında yarın da iki yarış var. Öğleden önce Uluslar arası Fuar Merkezi yanında Kuleye Merdivenle Tırmanma, öğleden sonra ise yine İsmetpaşa Stadyumu`nda Pompadan Yangın Hortumu Uzatılması yarışları yapılacak.
İki yılda bir yapılan Balkan İtfaiye Spor Olimpiyatları, 2007 yılında Bosna Hersek`te gerçekleştirilecek.

 

100 METRE ENGELLİ (FERDİ)
1. Bulgaristan`dan Ljubomir Ljubenon 16.50
2. Romanya`dan Cosmin İliev 17.33
3. Bulgaristan`dan Vasil Genkov 17.80
14. Türkiye Bilal Bakır 20.34

100 METRE ENGELLİ (TAKIM)
1. Bulgaristan
2. Romanya
3. Türkiye

Bizi;
sosyal medyada takip edin!