Bosnalı Başkana yakın ilgi

Bosna-Hersek Federasyonunun en önemli kantonlarından Sarajevo kentinin Başkanı Hamdo Ejuboviç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti.

Bosna-Hersek Federasyonunun en önemli kantonlarından Sarajevo kentinin Başkanı Hamdo Ejuboviç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret etti. Bosna-Hersek´in Türkiye için büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Geçmişte ülkenizin yaşadığı savaş acısını biz de kalbimizde hissettik. Kaybettikleriniz, ve yıkılan şehirlerinizin üzüntüsünü yaşadık. Ancak o kötü günler geride kaldı. Şimdi bizler gibi şehirlerimizin de kardeş olması için çalışmalıyız” dedi.

SAMİMİ ORTAM
Sarajevo kantonunun Başkanı Hamdo Ejuboviç´in ziyareti sırasında kendisine Başkan Koordinatörü Adnan Soylu ve Şevki Sancaklı eşlik etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında iki belediye başkanı yaptıkları çalışmaları anlatarak fikir alış verişinde bulundu.

ACINIZ, ACIMIZ OLDU
Ziyaretten büyük bir mutluk duyduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, Bosna Hersek´in Türkiye´nin kardeşi olduğunu söyledi. 1992 yılında yaşanan Bosna – Hersek savaşının Türkiye´yi derinden etkilediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “O günlerde Boşnak kardeşlerimizin yaşadığı acıları kalbimizde hissettik. Avrupa´nın ortasında yaşanan insanlık dramına seyirci kalınmaması için büyük çaba gösterdik. Şükürler olsun ki o günler geride kaldı. Artık bizler gibi şehirlerimizin de kardeş olma zamanıdır” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nin imkanları ölçüsünde Sarajevoya kantonuna destek olacağını da sözlerine ekledi.

KOCAELİ´Yİ ÇOK BEGENDİM
Konuk Belediye Başkanı Ejuboviç de Türkiye´nin kendileri için büyük anlam taşıdığını bildirdi. Kocaeli´ne çok beğendiğini ifade eden konuk Belediye Başkanı, “Kocaeli son derece gelişmiş bir kent, Büyükşehir Belediyesi´nin kentin gelişimi için hayata geçirdiği projeleri gördüm ve çok etkilendim. Biz de kantonumuzda önemli yapılan çalışmaları yapıyoruz. Burada gördüğümüz çalışmalar bize örnek olacak” dedi.

AY YILDIZ AMBLEMLİ BELEDİYE
Ziyaretin sonunda iki belediye başkanı birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Konuklarına pişmaniye ve Büyükşehir Belediyesi´nin yayınlarını hediye eden Başkan Karaosmanoğlu, Başkan Hamdo Ejuboviç´ten Sarajevo kantonunun bakır üzerine kazınmış amblemini hediye aldı. Konuk Belediye Başkanı bu arada Başkan Karaosmanoğlu´na amblemin üzerindeki ay-yıldızı gösterdi. Hamdo Ejuboviç Başkan Karaosmanoğlu´na ayrıca bir de kahve takımı hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!