BM çalıştayına Kocaeli damgası

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Sivil Toplum Kuruluşları ve Türkiye Barolar Birliği ile ortaklaşa düzenlenen BM Bin Yıl Kalkınma Hedefleri konulu çalıştay önceki gün sona erdi. BM Türkiye Temsilciliği yetkililerinin de katıldığı geniş kapsamlı çalıştayda, evrensel 8 maddenin yanı sıra Kocaeli´yi yakından ilgilendiren sorunlar masaya yatırıldı. Başta Dilovası´ndaki kanser vakaları olmak üzere kadın, engelli ve çocuk sorunları ile ildeki yoksul kesimin durumu ciddiyetle ele alındı.

ÇALIŞTAY VERİMLİ GEÇTİ
Türkiye´de ilk kez ilimizde gerçekleştirilen ‘Bin Yıl Kalınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesi ve İnsan Haklarını Sağlanması İçin Yasal Çerçevesinin Geliştirilmesi konulu çalıştay Grand Yükseliş Otel´de iki gün boyunca ele alındı.

KOCAELİ´NİN SORUNLARI KONUŞULDU
Çalıştaya katılanlara Binyıl Kalkınma Hedefleri konusunda genel bilgi verildikten sonra BM uzmanları tarafından 4 grup yapıldı. Yapılan grup çalışmalarında Kocaeli´nin Dilovası´ndaki kanser vakası ilk sırayı alırken, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve sosyal konular, kadın, engelli ve çocuk sorunları, yoksul kesimin durumu ön plana çıktı. Gruplarda yapılan sorun tespitlerinin ardından kurum yetkilileri sorunlarla ilgili çalışmalar konusunda bilgi verdi.
Çalıştay sonrası, toplantılara katılanlara Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından birer katılımcı sertifikası verildi.