Bişkek’teki Atatürk Parkı yenilenecek

Bişkek’te bulunan Atatürk Parkı’nın yenilenmesiyle ilgili planlanan proje kapsamında, Kırgızistanlı teknik ekip Kocaeli’yi ziyaret etti

Bişkek’teki Atatürk Parkı yenilenecek

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Atatürk Parkı’nın yenilenmesi planlanıyor. Projenin detaylarını görüşmek ve Kocaeli’ndeki projeler hakkında bilgi almak amacıyla Kırgızistan’dan kentimize gelen 3 kişilik teknik ekip, 4 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları yerinde inceledi.  

4 GÜN BOYUNCA YATIRIMLARI İNCELEDİLER
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Atatürk Parkı’nın yenilenmesi projesi kapsamında Bişkek r Belediyesi teknik ekibi Kocaeli’yi ziyaret etti. 3 kişilik teknik ekip, yapımı biten ve devam eden projeleri gezdi. Teknik ekip Darıca sahil düzenlemesini, Gebze Tatlıkuyu Vadisi Seyir Terasını, Yeniköy Mezarlığı taş duvar yapımı ve genel mezarlık alanını, Kartepe Doğal Yaşam Parkı’nı(Ormanya), Kandıra Mavi Bayraklı plajlar ve mesire alanlarını ve İzmit Sekapark’ı gezdi. Ayrıca teknik ekibe gezinin son gününde TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak ile İstanbul’da görüşmesinden sonra İstanbul’da Panorama 1453 Tarih Müzesi, Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Miniatürk ve Manas heykeli tanıtıldı.

BİŞKEK ATATÜRK PARKI’NIN 10 BİN METREKARESİ YENİLENECEK
Kocaeli’nin birçok yerini park, bahçe ve diğer sosyal donatılarla zenginleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, büyük bir projenin daha ortağı oluyor. Büyükşehir Belediyesi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Atatürk Parkı’nın 10 bin metrekaresinin yenileneceği yapım işine maddi ve proje desteği veriyor. Büyükşehir Belediyesi daha önce de Afrika ülkelerinde ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde birçok projeye imza atmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!