Bilgisayara ilgi çok fazla

KO-MEK bünyesinde 2 bin 838 kursiyer bilgisayar eğitimi alıyor

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nda en yoğun ilgi gören kurslardan biri de bilgisayar. 14 ayrı merkezde ücretsiz olarak verilen bilgisayar işletmenliği kursunda, toplam 2 bin 838 kursiyer temel bilgisayar eğitimi alıyor.

7 GÜN, 3 GRUP
Tam donanımlı sınıflarda verilen eğitim kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor. Her yaştan kursiyerin eğitim aldığı 20 kişilik sınıflarda, dersler haftanın 7 günü sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç ayrı grupta veriliyor.

Bilgisayar parçalarının tanınması ile başlayan 120 saatlik bilgisayar işletmenliği kursu 3 ay sürüyor. Ve kursta Windows XP, Word, Excel, PowerPoint ile internet eğitimi veriliyor.

TEMEL ÇOK ÖNEMLİ
Derslerle ilgili bilgi veren bilgisayar eğiticisi İsrafil Koç, temel bilgisayar konularını iyi bir şekilde öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Koç, “Tüm kursiyerlerimiz ile yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Derslerimizde öncelikle teorik bilgileri anlatıyoruz, ardından bu teorik bilgileri bilgisayarlarımız üzerinde pratik yaparak tekrarlıyoruz. Temel konular çok önemli. Bilginin temeli ne kadar sağlam olursa üzerine eklenecek bilgiler o kadar kalıcı oluyor” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!