Bıçkı Deresi köprüsü tam gaz

Solaklar güzergahında ulaşım daha rahat hale gelecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıllarda çok daha işlerlik kazanacak olan Solaklar Köyü yolunun önemli bir eksikliğini gideriyor. Bıçkı Deresi üzerinde yer alan küçük ve yetersiz köprü genişletiliyor.

YÜZDE 30´U BİTTİ
İZAYDAŞ´a giden çöp kamyonlarının da ana güzergahı üzerinde yer alan köprü, birer şeritten oluşması ve emniyetli yaya geçişine izin vermemesi nedeniyle potansiyel tehlike arz ediyordu.

İhalesi temmuz ayında yapılan, çalışmaları ise geçen ay başlayan köprüde şu ana kadar yüzde 30´luk bir ilerleme sağlandı. Yeni köprünün bir ayağına ait kazıklar çakılırken, diğer ayaktaki çalışmaların tamamlanmasından sonra temel betonunun döküleceği, ardından da köprü ayaklarının yükseleceği belirtildi. Köprünün her bir ayağında, 120 cm çapında 16 kazık bulunacak.

6.5 METREDEN 24 METREYE
Yapılacak çalışmayla köprünün genişliği 6.5 metreden 24 metreye çıkarılacak. Uzunluğu 22 metreyi bulacak olan köprü, 2 gidiş 2 geliş olarak hizmet verecek. İnsanların güvenli geçişini sağlayabilmek içinse birer metreden geniş yaya yolları yapılacak. Çalışmaların başlaması nedeniyle güzergah üzerindeki yol kısmen de olsa trafiğe kapatıldı. Birkaç gün içinde ise tamamen kapatılacak. Bölgeye ulaşım ise Akarca yolu üzerinden sağlanacak.

HEDEF YIL BAŞINA YETİŞTİRMEK
Alikahya Karadenizliler Mahallesi sınırları içinde bulunan, Yeşil Caminin hemen yanında, Bıçkı Deresinin ise üzerinde kurulan köprüde iş bitim süresi, 31 Ocak 2007. Ancak Müteahhit firma Es İnşaat´ın şantiye şefi Korbay Akçı, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini, yıl sonuna kadar köprüyü tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

ÇOK YOĞUN BİR GÜZERGAH
Söz konusu köprü güzergahını İZAYDAŞ, Fen İşleri Asfalt Şantiyesi, Büyükşehir Mezbahası, büz fabrikası ve beton santrali araçlarının yanı sıra Solaklar, Durhasan, Eseler, Emirhan, Recepköy ve Hasanoğlu köylerinde oturan vatandaşlar da kullanıyor. Halen inşaatı devam eden Akarca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de tamamlandığında, güzergah üzerindeki trafik yoğunluğu biraz daha artmış olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!