Bekleme salonlarının yapımı başladı

Kocaelililerin vapur seferlerine ilgisinin kış aylarında da devam etmesi için yoğun çaba içinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevedeki çalışmalarına hız verdi.

BAYRAMA KADAR BİTECEK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü`nün ortak çalışmasıyla İzmit, Gölcük ve Karamürsel iskelelerinin önüne bekleme salonu ve turnike inşaatına başlandı. Vatandaşların vapur bekleme saatlerini değerlendirmeleri ve özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarından rahatsız olmamaları için inşaatı kararlaştırılan bekleme ünitelerinin bayrama kadar tamamlanması hedefleniyor.

PVC KAPLAMA VE ÇELİK KARKAS
PVC kaplama ve çelik karkas özelliğine göre inşa edilen bekleme salonlarının büyüklüğü, Gölcük`te 96, Karamürsel`de 60. İzmit`te ise 144 metrekare. Ortalama yolcu alma kapasitesi ise 55  kişi. Binaların içinde oturma grupları, büfeler, telefon kulübeleri, danışma büroları, turnikeler ve wc`ler yer alacak.

Öte yandan Değirmendere`de iskele binasının yapımına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.