Bekirpaşa´da KOMEK sevinci

MAP Kültür ve Sağlık Merkezi´ndeki kurs merkezi törenle açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl faaliyete geçirilen ve gördüğü yoğun ilgi nedeniyle bu yıl da 89 branşta devam ettirilme kararı alınan KOMEK`in (Kocaeli Meslek ve Sanat Edindirme Kursları) il genelindeki açılışları sürüyor. Bu yıl 20 bin kursiyerin hedef alındığı söz konusu kursların Bekirpaşa bölgesindeki merkez açılışı, dün yapıldı.

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından gerçekleştirilen açılışa Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
10 Branşta ve 550 kursiyerin eğitim göreceği merkezin açılışında konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Buradaki tüm eğitimcilerimizi katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu tip merkezlerde çocuklarımız, gençlerimiz hatta büyüklerimiz de eğitim görecek. Öğrenmenin asla yaşı olmaz” dedi.

“EVİMİZ GİBİ BAKALIM”
Konuşmasında Bekirpaşa`nın yıllardır hizmet yönünden ihmal edildiğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından son dönemde bölgeye yapılan hizmetler konusunda da bilgi verdi.
Akçakoca konutlarında eskiden beri gelen sorunları çözdüklerini, yılan hikayesine dönen Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi`nin açılışı gerçekleştirerek Bekirpaşalılara kazandırdıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu: “Bu kentte ve mahallelerde daha güzel ve temiz yaşamak istiyoruz. Yapılanlara evimiz gibi bakalım. Kentimizi, evlerimizdeki salonumuz ve oturma odamız gibi temiz tutmalıyız.”

“TÜRKİYE`DE UÇAK KALKMIŞTIR”
Başkan Karaosmanoğlu, sadece Kocaeli`nin değil Türkiye`nin de hızla geliştiğini belirterek, “Bu ülke dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesi hükümetimizin istikrarıyla birlikte Türkiye ve kentimiz layık olduğu yere gelecektir. Beldelerimizi köylerimizi değiştirmeye kararlıyız. Tüm belediyelerimizle partili partisiz ayrımı yapmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir uçak düşünün. Havalanmadan önce karada belli bir sürate çıkar. Ondan sonra uçmaya başlar. Türkiye`de artık uçak kalkmıştır” dedi.


 
“BU BİNA ATIL DURUYORDU”
Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk de, Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte Bekirpaşa`nın güzel bir fırsat yakaladığını ifade ederek, “Bu bina uzun yıllar bir kenarda atıl duruyordu. Düğün salonuyla, kurs yerlerimizle, muhtarlık yerimizle çok amaçlı böyle bir salonu bölgemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ayrıca Bekirpaşalılar KOMEK kurslarına yoğun bir ilgi gösterdi. ‘Bekirpaşa`nın tüm mahallerine nasıl yayarız?` diye Büyükşehir ile bir plan yaptık” şeklinde konuştu.

YAŞLI HASTA BAKICILIĞI KURSU
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise kurs bünyesinde gelen talep üzerine Yaşlı Hasta Bakıcılığı kursunun da açılacağını söyledi. Konuşmaların ardından törene katılanlar KOMEK merkezini gezdi. Başkan Karaosmanoğlu fırçayı alıp el sanatı konusundaki becerisini gösterirken, el sanatları öğretmeni Müzeyyen Ertuğ Koşar cam işlemeli tabloyu Başkan Karaosmaoğlu`na hediye etti. Mehmet Ali Paşa Kültür Merkezi`nde yer alan KOMEK bünyesinde, mefruşat, kuaförlük, takı tasarımı, giyim, el sanatları, Türk mutfağı, ahşap boyama, makine nakışı, modelistlik, stilistik üzerine, 1 idareci, 10 usta öğretici ve 1 yardımcı personel tarafından eğitim veriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!